Insändare Kul att du och ditt sällskap åter gästar vår vackra skärgård. Era ”visitkort” finns tacksamt spridda i skärgården även om platsen där bilden är tagen tycks vara favoritstället.

Resterna från grillkol och förkolnade trärester, garnerade med ölkapsyler och någon vinfolie samt utsmyckade med ett stort antal cigarettfimpar är vad som nya besökare erbjuds.

Härligt att ni dessutom ansträngt er att placera ut ett antal vita ”kissepapper” bland de små tallarna och den minimala grönskan på öarna. Det vittnar om att ni njutit av tillvaron under en längre tid.

Att grilla direkt på berget är perfekt. Det finns så mycket oförstörda bergsarter som behöver få känna av den moderna tidens tand.

Portionspåsarna med snus ligger i ett pärlband bland tången där berget möter havet.

En bra hälsning till nya båtgäster om att här är den rätta platsen att njuta på.

Friheten och tillgången till vår vackra natur innebär att du är fri att göra vad du vill. Ute på sjön och i farleden in till Nyköping kan du köra på vilken sida som helst. Du väljer vilken sida du ska ligga på i farleden. Upphinnande eller mötande båtar får ta hänsyn till dig. Friheten behöver du inte göra avkall på.

När du kör om andra båtar ska du köra så nära som möjligt för det ökar närheten till varandra.