Insändare Tack Tommy Kägo för fakta om landstingets bravader och nu också om Länsmuseet dåliga besökssiffror och skraltiga ekonomi.

Tack också Bo Tolander, som gör en klockren beskrivning av tillståndet på Länsmuseet.

Jag har varit där och har exakt samma erfarenhet. Om man ska uttrycka sig milt, så får man en bisarr känsla när man är där. Känns som man är utestängd från verksamheten och det är väl precis motsatsen till den upplevelse man vill ha som besökare till ett museum. Jag blev t.o.m. tillrättavisad, när jag råkade sätta foten på en av lastpallarna, som man ställt några föremål på!!

Redan från början var jag skeptisk till hela idén med detta stora och hutlöst dyra projekt.

Förutom kostnaden, som skenade iväg som vanligt, när landstinget strör våra skattepengar omkring sig, så frågar man sig hur många av regionens övriga invånare, som känner behov av att komma till Nyköping och titta på prylar från stadens historia. Allra minst folk från Eskilstuna, som har sitt eget Rademarchermuseum. Nu har vi facit. Svagt intresse är bara förnamnet.

Slutligen har kommunen och landstinget satt upp skulpturer vid Teaterparken och vid Länsmuseet för sammanlagt 1 miljon riksdaler!! Man tar sig för pannan! Det hade varit bättre att lägga den summan på utbildning i ekonomi för kommun och landsting för att undvika återkommande underskott i budget.