SD tagit stora steg i farlig riktning

Insändarskribenten har reagerat på att SD:utreda möjligheterna att ”tydligare knyta biblioteken till medborgarskapet vad gäller tillgänglighet och tjänster."

Insändarskribenten har reagerat på att SD:utreda möjligheterna att ”tydligare knyta biblioteken till medborgarskapet vad gäller tillgänglighet och tjänster."

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Insändare2019-12-07 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i tidningen om att SD vill utreda möjligheterna att ”tydligare knyta biblioteken till medborgarskapet vad gäller tillgänglighet och tjänster” dvs att exempelvis asylsökande, flyktingar, turister inte är välkomna.

Hör sedan på radion att de också vill ha statliga internat för särskilt problematiska elever, separera nyanlända tills de ”tillgodogjort sig det svenska språket och kan delta i ordinarie undervisning utan att innebära en störningsfaktor för andra elever” samt införa skoluniform för att kunna särskilja elever.

Jag kan inte låta bli att tänka på dikten: Först kom de ... tillskriven pastor Martin Niemöller (1892–1984), som var motståndare till Adolf Hitler. Dikten finns i flera versioner och handlar om hur intellektuella och andra i Nazityskland inte agerade tillräckligt mot regimen när nazisterna började föra bort kommunister, judar, socialdemokrater, fackföreningsmedlemmar, med flera. Till slut kom nazisterna även för att hämta diktens jag-person, men då finns ingen kvar som kan protestera.

Vi har redan sett hur kommuner styrda av SD tagit stora steg i riktning i en mycket farlig riktning. 

Dags att vakna upp och se vart det börjar ta vägen?