Visst vill SD ha en ridanläggning.

Insändarskribenterna menar att SD inte sätter krokben för "flickor och tjejer som vill rida".

Insändarskribenterna menar att SD inte sätter krokben för "flickor och tjejer som vill rida".

Foto: Kallestad, Gorm/TT

Insändare2019-11-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I måndags tog SD beslutet att inte stå bakom byggandet av en stor ridanläggning vid Flättna i Nyköping. SD hade gärna stått bakom beslutet om man från majoritetens sida gått med på att ta fram ett komplett och bantat underlag. 
SD sätter inte krokben för "flickor och tjejer som vill rida", vi tar ansvar för alla som vill rida.
I nuläget finns det i underlaget, kostnader för markarbete på 16 miljoner kronor. Vad är det exakt för markarbete? Vad måste göras och vad vill man göra? För bara den summan får man en riktigt fin gård i Sörmland. Det fanns inte heller med hur mycket varje byggnad beräknas kosta. Endast en uppskattad driftskostnad på 4 miljoner kronor per år. Inte heller hur ridanläggningen ska drivas.
De pengar som ska finansiera bygget är kommunens egna medel och lån. Hur mycket av vardera fick vi inga svar på.
Alla ridintresserade behöver en ridskola i eller kring Nyköping. Sedan om kommunen äger den, eller stöttar verksamhet som andra driver för att uppnå detta spelar mindre roll. Att i dagsläget klubba igenom detta bygge utan eftertanke om vad Nyköping måste bygga framöver för att ge invånarna vård, skola och omsorg är att prioritera kortsiktigt. 
Det finns inga tecken på att kommunens dåliga ekonomi kommer att vända och då måste man våga prioritera. Här valde SD att sätta ekonomisk trygghet främst och föreslår en billigare ridanläggning som garanterat hade uppfyllt alla hästintresserades önskemål.