Golfade ihop nästan 140 000 kronor till Cancerfonden

Målet var att samla in 100 000 kronor. Det passerades med råge. – Vi har fått ihop 139 450 kronor, säger en nöjd Gunnel Thunström.

6 oktober 2016 10:20

Golfkampen spelades i år på Nyköpings golfklubb, och man hade ett högre insamlingsmål än någonsin. Man ville bli den klubb i Sverige som samlade ihop mest pengar till Cancerfonden, under tävlingen Ett slag för Cancerfonden. Golfkampen har också varit en aktivitet i föreningen Nyköping tillsammans.

En klubb i Västergötland hade vunnit tre år i rad, och samlade in runt 100 000 kronor – därför sattes målet på just den summan.

– Det har gått jättebra tycker vi själva, men vi vet ju inte hur mycket de andra klubbarna samlat in, säger Gunnel Thunström, som varit projektledare för Golfkampen.

Hela 139 450 kronor har klubben samlat ihop.

Man har haft tävlingar, lotterier, parkeringsavgifter som gått direkt till insamlingen, fått stöd från företag och haft utmaningar. Idén om utmaningar fick klubbchefen Gary Cosford när han hade chans på birdieputt, och beslöt att skänka en slant om han satte den.

Det hela utvecklades till utmaningar för alla nivåer av spelare. Satte man en birdie, skänkte man 50 kronor, till exempel. Under en damtävling kom en av vinnarna i sin klass på att hon skulle skänka 300 kronor – något som inspirerade andra klassvinnare att göra likadant.

– På klassvinstutmaningen fick vi in 10 000 kronor, och på hole in one-utmaningen 10 600. Men där fick de som ville betala in för hole in one som de gjort tidigare år, berättar Gunnel, som själv fick pytsa in pengar efter att ha satt bollen på ett enda slag under en runda den här säsongen.

Insamlingens sista dag var den 30 september, och den som avslutade insamlingen var ingen annan än klubbchefen Gary Cosford.

– Han väntade tills de sista timmarna och satte sedan in 1 800 kronor, en hundralapp för varje år han själv varit cancerfri. Det var en fin gest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maja Edsö