Hur tänker ni som bestämmer över Bokbussen?

Hur tänker ni som bestämmer om Bokbussen i dessa Corona tider? Skriver Ordförande Gudrun Engquist och 
Sekreterare Gudrun Gustafsson, SPF Seniorerna Oppeby-Harg.

Hur tänker ni som bestämmer om Bokbussen i dessa Corona tider? Skriver Ordförande Gudrun Engquist och Sekreterare Gudrun Gustafsson, SPF Seniorerna Oppeby-Harg.

Foto: Kallestad, Gorm

Insändare2020-08-15 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med förvåning upptäcker man att en del hållplatser är borttagna till höstens turlista. Hur tänker ni att vi pensionärer ifrån ytterområdena ska ta oss till bibliotek när vi helst inte ska åka buss. Sparkrav ska det visst vara. Då drar ni in en del hållplatser, bland annat Bovieran, Strandsborgs förskola och Krikonbacken/Trumpetarbacken i Oppeby. Ska vi gå i mörkret, cirka 4-500m i höst när det blir halt och kanske även snö.Till Oppeby återvinningsstationen kommer bussen så sent som 18.40. Att få låna en bok är i alla fall ett litet sällskap i dessa tider. 

Här i Oppeby har vi inte heller några stora lokaler som pensionärerna kan vara i. Vår SPF förening hyr i Oppebykyrkan där vi i vanliga fall bara kan vara max 90 personer, men det är tydligen ingen som förstår att det behövs större lokaler för de olika föreningar som finns. Alltså tränger sig ensamheten på ännu mer och det kallas åldersdiskriminering.  

Ni som är unga och pigga kallar det för sparkrav. Ni vet inte vad det är ni tar bort för oss, som så väl behöver aktivitet.  

Nej, tänk om och gör något för oss gamla!