Full fart på Björshult

Det blev ett riktigt fullspäckat program när SMK Nyköping körde sin traditionella 2-dagars tävling På Björshultsbanan. Micke Eriksson trivs bäst på hemmabanan.

7 juni 2016 22:04

Han kunde inte motsvara en seger, som nu skadade Marcus Naesséns i fjolårets Superfinal, men fem raka heatsegrar i kvalet förde Micke till A-final.

– Siktade på A-final. Dit nådde jag, så är nöjd. En Superfinal hade förstås varit roligare, som i fjol. Men tredjeplatsen snuddade på drömfinalen, säger Micke.

Folkrace drar storpublik, drygt 800 betalande njöt i 17 timmars intensivt tävlande lördag-söndag. Det hände som vanligt mycket spektakulärt på banan.

Rullningar, snurrningar och många dråpliga, tajta närkampskörningar. Tekniska skador, sönderdrivna chassin. Bilarna tog verkligen stryk. Hopp och förtvivlan hos förarna.

– Vi är verkligen nöjda med arrangemanget, säger tävlingsledaren Annika Karlsson, som också kan glädja sig åt en superduktig funktionärstab och stor tillökning i klubbkassan.

Sex lokala finalister i den tuffa konkurrensen är ett bra facit bland 179 startande. Övriga lokala förare satsade friskt och hårt för framgång.

– Jag fick inte till starten i finalen såsom i kvalet, kom ut som fyra ur första. Efter en dubbelkrock upp som trea, nära att bli tvåa och superfinal, säger Micke.

Comebackande SMK:aren Jonas Sellén i en "Bubbla" tog för sig ordentligt, överraskade positivt och tycks ha mer att ge på folkracebanan.

Hans fjärdeplats i A-finalen, bakhjulsdrivet, visar att han hör hemma i fajten på banan. Yvonne Sällström lyckades även hon bra i damklassen i återstarten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!