Fagerström lämnar Bissarna – klar för Örebro

Ingen kioskvältare, men nu är det klart: Bissarnas målvakt är klar för en allsvensk klubb.

19 juli 2016 14:59

Han tränade med Örebro SK redan i vintras.

Det blev inget kontrakt den gången och sent omsider valde Anton Fagerström att åter skriva på för Bissarna.

Men sedan förstemålvakten Jacob Rinne såldes av ÖSK till belgiska Gent återupptogs kontakten. Anton Fagerström åkte på nytt och tränade med Örebro och den här gången klaffade det fullt ut.

Fagerström har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

– Anton är en målvakt som vi känner till väldigt bra efter ett par provspel hos oss. Han har varit "Bissarnas" förstamålvakt under en längre tid och har de egenskaper vi sökt sedan Jacob Rinne blev såld till KAA Gent, säger sportchef Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Fagerström påbörjade i år sin femte säsong i Nyköping efter att ha anslutit till det dåvarande division 2-laget från seriekonkurrenten Visby Gute.

En anledning till att det blev ÖSK för Anton var att målvaktstränaren som tränade honom under junioråren i IFK Norrköping, Robert Axelsson, numera är målvaktstränare för just ÖSK.

Anton spelar denna tisdag för ÖSK:s U21-lag på Rosvalla mot AIK och klubben hoppas han är spelklar till den allsvenska bortamatchen mot Falkenberg på lördag.

– Vill tacka Bissarna Fotboll för de här grymma åren! Nu väntar nya utmaningar i ÖSK Fotboll, skriver Fagerström själv på twitter.

För prenumeranter: mer om övergången och utförligare kommentarer från Anton Fagerström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt