Bissarna värvar in landslagsman

Nu är det klart: Bissarna värvar in en mittback från USA/Haiti. Andrew Jean-Baptiste, 24, skrev på för klubben under den sista transferdagen. – Jag har alltid drömt om att spela i Europa, säger landslagsmannen.

11 augusti 2016 17:59

Natten till fredag stänger det svenska transferfönstret. På torsdagen blev det klart att Bissarna förstärker sin trupp inför höstsäsongen.

Sedan Calle Svensson gått till Husqvarna FF har man varit på jakt efter en ny mittback och till slut föll valet på Andrew Jean-Baptiste. 24-åringen kommer närmast från spel i spanska Estrella San Agustin, men har även 31 matcher i MLS (amerikanska högstaligan).

– Vi har varit på jakt efter en ledargestalt och det är precis vad Andrew är. Det här är den mest meriterade spelaren vi sett i en Nyköpingströja, säger tränaren John Wall.

Den som ligger bakom övergången är Bissarnas assisterande tränaren Brian Clarhaut, som tränade Andrew Jean-Baptiste i college.

– Jag har inte hört av honom på 4-5 år, men plötsligt ringde han en dag och frågade om jag var intresserad av spel i Sverige. Det har alltid varit en dröm att spela i Europa, säger Jean-Baptiste.

Hur har dina två första dagar i Nyköping varit?

– Det har varit bra. Det är en fantastisk stad. Jag har fått ett fint bemötande, även från de som inte vet att jag är en fotbollsspelare.

Som spelare beskriver han sig själv som fysisk, snabb och har god teknik. Kontraktet sträcker sig över säsongen ut, men han öppnar för att stanna i Sverige och Nyköping längre än så.

– Jag vill starta ett liv här. Gör jag fem mål och ser till att vi håller nollan i tio matcher får jag nog förlängt, säger han och skrattar.

Vad vet du om svensk fotboll?

– Jag känner till Zlatan Ibrahimovic, såklart. Men jag har även haft koll på Kim Källström. Han är en gedigen spelare med fin teknik som även kan spela tufft.

Mittbacken, som är 189 centimeter lång, har spelat i USA:s U18-landslag, men valde för ett år sedan att representera Haiti på seniornivå. Han har nämligen medborgarskap i både USA och Haiti.

– Det kändes helt naturligt. De har en träningsmatch den här veckan, men jag stannar i Nyköping för att lära känna laget.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

– Jag gillar att spela TV-spel. I alla mina tidigare lag har jag varit FIFA-kungen, säger Jean-Baptiste och fortsätter:

– Annars älskar jag att laga mat. Även om jag är amerikan äter jag inte snabbmat utan lagar gärna mat som är typisk för landet jag är i.

Innan han avslutar intervjun utmanar han tränaren John Wall på en mattävling.

– Jag ska tävla med John om vem som kan göra bäst köttbullar!

Samtidigt meddelar Bissarna att Anton Agrest, som har provspelat med klubben är aktuell först säsongen 2017.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa