Kahlaji-fest – sedan ett nytt jätteras

Full koll i nästan 50 minuter. Men en ny bedrövlig avslutning fällde Onyx. ‒Vi hade kontroll, sa Rabi Kahlaji, som trots tre mål inte fick bli hjälte i återkomsten, förlust 4–5 hemma mot Craftstaden.

21 januari 2017 21:26

Vad var det som hände egentligen?

Frågan som nog många ställde sig, inklusive aktörerna på planen i Rosvallas stora A-hall i lördags kväll.

I 50, rentav 55, minuter såg det glasklart ut som en Onyxtrepoängare.

Efter 60 minuter hade de tre poängen rullat med bussen till Oskarshamn.

‒Jag har ingen aning om vad som hände. Det får bli en annan dag för den analysen, sa Onyx tränare Tobias Palm.

Det här var annars som upplagt för en segerintervju och journalistisk vinkel i bästa Rekordmagasinet-anda. Rabi Kahlaji, som lånats in till Onyx för resten av säsongen från division 2-laget FBC Nyköping, behövde bara en dryg minut på sig för att göra sitt och lagets första mål i matchen.

Efter två perioder hade gamla tiders Onyxskarprättare snitsat ihop ett hattrick och hemmalaget ledde så långt med 4–1.

‒Det är kul att göra mål. Men vi måste vinna, jag bryr mig inte om jag gör noll mål för vi måste vinna, sa Rabi Kahlaji själv.

Han konstaterade som alla andra att det såg bra ut. 4–2-målet som seglade in från halva plan ute till vänster skakade dock om tillställningen.

‒Vi hade kontroll inför sista. Vi visste att de var tvungna att gå upp och att det skulle öppna sig bakåt. Men 4–3-målet gav dem blodad tand, det gav vi bort väldigt enkelt framför mål, sa Kahlaji.

Gästerna tog ut målvakten och ur dålig vinkel hinkades kvitteringen in.

Strax därpå hade Filip Mbanza, på pass av just Rabi Kahlaji, en kanonchans att vända tillbaka. Men en jätteräddning följdes av en blixtsnabb kontring.

‒Skott, retur, volley, mål. Det var verkligen marginaler. De gjorde en bra sistaperiod, vi gjorde det mindre bra. Samtidigt saknade vi Viktor Palm otroligt mycket. Bara han hade gjort fyra poäng i den här matchen, sa Kahlaji.

Ja, för den södra allsvenskans poängtvåa kom hoppande på kryckor efter matchen. En sträckning i ryggen påverkade "Palles" kropp till den grad att han fick avbryta torsdagsträningen och sedan sattes helt ur spel.

‒Vår överlägset bäste spelare individuellt sett. Som du säger kommer Martin (Cederin) in och gör det bra, men inte på Palle-nivå, konstaterade Tobias Palm.

Det var dessutom den tredje matchen i rad som Onyx tappat fullständigt i tredjeperioden.

‒Mot Jönköping var de bättre och malde ner oss. Kalmarsund fick två snabba i tredje och vi blev frustrerade när vi fick jaga. Här hade vi kontroll när det började droppa in skitbollar.

Då var han, mitt i all olycka, desto gladare för Rabi Kahlajis skull.

‒Gött att visa många i Sörmland som tycker Onyx är konstiga som tar tillbaka Rabi Kahlaji som inte rosat marknaden i division 3 eller 2. Men han har överraskat oss på träningarna och det var skönt att få ett bra kvitto och arbetsro för honom, berömde Tobias Palm och kunde inte erinra sig att Kahlaji och Oscar Janthe (passade till de tre målen) varit något radarpar förr i tiden i Onyx.

Kahlaji själv kände att han hade tempot, men inte fysiken, men räknar med att det blir bättre.

Och målen då, det var inte bara av nyhetens behag?

‒Nej, jag hoppas att det håller i sig, avslutade Rabi Kahlaji.

Onyx–Craftstaden 4–5 (2–1, 2–0, 0–4)

Mål: 1–0 (1.16) Rabi Kahlaji (Oscar Janthe), 1–1 (4.59) Johan Sundkvist, 2–1 (14.38) Filip Mbanza (Adam Ekblom), 3–1 (34.11) Kahlaji (Janthe), 4–1 (38.08) Kahlaji (Janthe), 4–2 (47.11) Markus Nilsson, 4–3 (55.21) Sebastian Gerdehag, 4–4 (19.11) Patrik Ekman, 4–5 (19.37) Ekman.

Skott: 23–23 (6–6, 9–4, 8–13).

Utvisningar: Craftstaden 1x2 minuter

Domare: Jonas Ottosson, Tenhult och Patrik Trofast, Hägersten.

Publik: 717

Svaljakten

Rabi Kahlaji3 svalor

Det enda man kan klaga på är att det inte fick bli någon segerintervju.

Oscar Janthe2 svalor

Verkar kunna hitta Kahlaji med förbundna ögon. Lovande för fortsättningen.

Adam Ekblom1 svala

Stark och stabil för det mesta och hade gott om chanser för att få göra mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa