AIK-fostrade Daniel Boström, född 1999, blir därmed komplement till den mer rutinerade Lucas Orrmo. Det blev dock inte så mycket spel för Boström säsongen som gick.

– Han var en kort sväng i Torshälla men försvann därifrån – och i det skedet på säsongen var det svårt att hitta en ny klubb, säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Onyxtränaren Richard Gårdman har dock bra koll på Boström sedan tidigare.

– Orrmo kommer säkert, med sin erfarenhet och kompetens, hjälpa Daniel en hel del i hans utveckling. Så här i början är det en rejäl nivåskillnad, men Daniel är en bra och talangfull målvakt, säger Palm.

Och upplägget för Onyx målvaktsbesättning är inget att orda om i detta läge; Orrmo är uttalad etta med Boström som backup.

– Det är nog första gången under alla mina år i Onyx som vi testar det upplägget.

Det har med andra ord börjat lossna en del i Onyx lagbyggande för kommande säsong. Under måndagen presenterades spetsforwarden Patrik Hallberg och om inte annat så kommer ännu ett namn att offentliggöras under morgondagen (onsdagen).

– Jag vet att det knorrats en del utifrån om att det är kris i Onyx, att vi inte fått hit några namnkunniga nyförvärv som tidigare år och så vidare. Men det tycker jag inte alls att det är utan vi gör en, till stor del med avsikt, yngre satsning där alla spelare utom Hallberg kommer att flytta till Nyköping. Att ha så många som möjligt i stan ger mer tid tillsammans och blir ett lagbygge på ett helt annat sätt. Tidigare säsonger har det för många spelare varit att de kommer och tränar och sedan åker de hem igen. Nu kan det mer än tidigare bli att man går ut och käkar efteråt, tar en bowling eller så, säger Palm.