Andrésson: "Har inte lyckats få ut max"

Tiden som förbundskapten bjöd på ett EM-silver för två år sedan.

Men också en blytung sorti i EM på hemmaplan.

Vi tillsammans har inte lyckats få ut max ur den här gruppen, säger Kristján Andrésson.

19 januari 2020 21:20

Handbollslandslaget har inte haft någon positiv utveckling under de senaste två åren. Efter EM-silvret i Kroatien missade Sverige semifinal i VM i fjol och i och med söndagskvällens förlust mot Norge är hoppet om en ny EM-medalj ute.

Jag står ju som ansvarig ledare, så det ligger naturligtvis mycket på mig, säger Andrésson efter 20–23 i rivalmötet i Malmö.
För mig själv är det här en jättebesvikelse. Jag hade förhoppningar om att vi skulle vara ett semifinallag. Men på den här nivån är det otroligt jämnt och vi har inte lyckats få ut max. Därför vinner Norge och Slovenien med de här små marginalerna, förlusten mot Portugal tycker jag inte är något att snacka om.

Skador har stört

Andrésson nämner det faktum att både Albin Lagergren och Jesper Nielsen har skadats under EM. Vilket kan läggas till återbuden från Niclas Ekberg och Kim Andersson inför turneringen, som knäskadade Mattias Zachrisson som inte heller kunde spela.

Vi har inte fått ihop helheten i det här mästerskapet, säger svensk-islänningen.
Kampen är det inget fel på i dag. Spelarna hade bestämt sig för att göra en bättre insats än i fredags och det är jag glad för. Men norrmännen hade bättre kvalitet i avsluten.

Fokus på klubblaget

Två matcher återstår för Sverige i mellanrundan, mot Ungern och Island, och efter EM lämnar Kristján Andrésson över ansvaret till norrmannen Glenn Solberg. Andrésson själv ser fram emot att helhjärtat kunna fokusera på jobbet som klubbtränare i Rhein-Neckar Löwen.

Det finns för- och nackdelar. Det ska bli tråkigt (att sluta), men också väldigt skönt att få uppleva äldsta sonens födelsedag för första gången på fyra år. Jag ser oerhört mycket fram emot att andas under landslagsveckorna, samtidigt som jag kommer följa lagets fortsatta resa.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT