Det skulle dröja en timmes spel innan Tun kom in i premiärspelet på en grön men givetvis fortfarande rätt ojämn premiärgräsplan. Gästernas Emma Lindgren såg till att ge Västeråslaget ledningen redan efter två minuter. Frånsett ett friläge för Tunkaptenen Lovisa Ederström i 19:e minuten var det inte så mycket att säga om att Ida Österberg gjorde 0–2 efter jämna halvtimmens spel.

Nu kunde försvarsspelaren och lämpligt nog Tuns bästa premiäraktör, Hanna Lundmark, trycka in 1–2 i en tajt situation vid en hörna dryga fem minuter senare.

Apropå rutin har Tun exempelvis nämnda Ederströms passningsfot och Emmelie Jonssons tyngd i djupledslöpningarna och närkamper att komma med även i perioder när spelet i övrigt inte klickar. Två minuter innan pausvilan kom Jönsson i ett friläge som brukar sitta - men nu rullade bollen fyra decimeter till vänster om stolpen.

Artikelbild

| sista halvtimmen är helt okej. Då försöker vi ju ta oss framåt och fortsätter slita, vilket vi väl få ta med oss till nästa match.

När sedan IFK Västerås inte lyckades punktera matchen under den första kvarten av andra halvlek då Tun bara fick slå ifrån sig – såg ut att kunna dra i väg där – öppnade det sig ett läge för minst en premiärpoäng.

Sofia Johansson fick spela sina första matchminuter på två och ett halvt år (!) efter en korsbandsskada och även i övrigt söndertrasat knä och fick en rätt offensiv premiäruppgift.

– När jag hade slitit så länge med att rehabträna knäet var det inget snack om att jag ville spela igen. Riktigt skönt att få spela några minuters fotboll i alla fall, säger hon.

Det var till synes en rätt klar straff för hands på gästernas RachaelleSwami efter 68 minuter. Sedan kämpade Tun ända in i kaklet med en bra slaget Ederströmhörna efter nästan tre minuters övertid – som blev det sista som hände.

Artikelbild

– Första timmen tycker jag inte riktigt att vi kliver dit i situationerna, men sista halvtimmen är helt okej. Då försöker vi ju ta oss framåt och fortsätter slita, vilket vi väl få ta med oss till nästa match. Vi kanske måste vara lite mer lugna – men har lite motflyt också, säger Sofia Johansson.