"Det finns så mycket att välja på inom friidrotten"

Det är full fart i Munktell under fredagskvällarna då Råby-Rekarnes friidrottsungdomar har sprintträning.

8 februari 2018 19:31

Det är tidig fredagskväll och fotograf Niklas Holm och jag har tagit oss till Munktellarenan. En av Råby-Rekarnes ungdomsgrupper har friidrottsträning. För dagen är det -03:or och -04:or samt några födda -06 och -07.

– På fredagar är det rena sprintpass som gäller. Bland annat blir det mycket startträning och teknik, säger tränaren Sofi Brändeborn.

Sofi hette tidigare Hildenborg och har tävlat flertalet gånger i den svenska landslagsdressen. Tillsammans med bland andra maken Manuel Brändeborn och Anna Hoffstedt tränar hon nu Råby-Rekarnes ungdomar. Det är med andra ord en välmeriterad tränarstab.

– Vi täcker in de flesta grenarna, säger Sofi.

Gruppen består av runt 20 friidrottare och en av dem är 11-årige Isak Aren.

– Jag ville ha något att göra och då valde jag friidrott.

– Det finns så mycket att välja på inom friidrotten. Det blir aldrig tråkigt, säger 12-årige Max Holm som håller längdhopp, 400 meter och 200 meter högst.

13-årige Viktor Lögdahl har tränat friidrott i sju år.

– Det är en rolig sport och jag gillar det individuella. Det man gör, göra man själv liksom, säger Viktor som gillar kula, spjut och längdhopp bäst.

– Man träffar många vänner här vilket är kul! Känns som en bra start i livet, säger Viktor.

Vad har du för mål med friidrotten?

– Framför allt att ha så roligt som möjligt. Sedan finns det väl en dröm om att bli elitidrottare, vi får se vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson