Onyx stora poängmakare förra säsongen, södra allsvenskans nästa bästa, bara klubbkompisen Viktor Palm var värre, har haft många SSL-klubbar efter sig.

– En sju-åtta har väl hört av sig. Men det var väl egentligen bara Warberg och Visby som jag kollade vad de hade. Mullsjö dök sedan upp ganska sent, säger Jesper från en semesterstol i Turkiet.

Jönköpingsklubben har under många säsonger varit toppfyra i Sverige. Laget gick till semifinal den gångna säsongen, föll där mot Falun. Dit ville verkligen Jesper, då kunde han flytta tillbaka till Jönköping eftersom han representerat en annan SSL-klubb där.

– Klart att kontraktet är bättre än i allsvenskan. Men det är det sportsliga som avgjort. De har en massa landslagsspelare och nu får jag chansen att spela i förstafemman och i powerplay, säger Ekström.

Hans bästa kompis från säsongen i Jönköpings SSL-klubb har också gått över till Mullsjö.

Men är inte att gå från Jönköping till Mullsjö ungefär som att byta Manchester United mot City?

– Ha ha, jo lite så. Men jag har inga känslor för Jönköping så.

Mullsjö har också tappat en del spelare.

– En två, tre äldre har lämnat och så några stycken som inte spelade så mycket. Mullsjö kommer att bli bättre nästa säsong än i år, slår Ekström fast.

En tung förlust är dock Anton Vestlund till allsvenska Karlstad. Han gjorde 52 poäng förra säsongen. Det är lite där Ekström kommer in i stället är det tänkt.

För Onyx sportchef Tobias Palm bär det emot att släppa Ekström som egentligen stod under kontrakt kommande säsong.

– Men någonstans landade vi i en situation där vi insåg att vi inte skulle ha någon nytta av en spelare som inte ville vara kvar. Vi skulle inte få ut fullt av honom då.

Palm fortsätter:

– Ekström har absolut inte gjort någon Zlatan utan varit ärlig och gjort klart att han ville lämna.

Mullsjö har gjort rätt för sig ekonomiskt.

– Ja vi är nöjda. Vi känner att vi fått ut ett marknadsmässigt pris för honom. Men vi har ingen att använda pengarna på eftersom det är en död spelarmarknad. Vi hade gärna haft någon på andra sidan vi kunna lägga pengarna på, säger Palm.

Onyx har lite krokar ute på yngre spelare från Stockholmsområdet.

– Ja det är några som vi rycker i.