FBC sekunder från en trepoängare

Den viktiga bottenstreckstriden i division 1 mellan Standard och FBC Nyköping slutade oavgjort. FBC var i ledning med 16 sekunder kvar att spela, då gjorde hemmalaget 6-6.

Anna Duseng fick in ett viktigt reduceringsmål i slutet av den andra perioden som tände FBC. Laget släppte annars in tre mål på fyra minuter i inledningen av samma period.

Innebandy2019-12-07 17:48

Nyköpingslaget fick en tung start i derbyt mot Eskilstunalaget. Efter halva första perioden ledde hemmalaget med 2-0. Men FBC tog tag i spelet igen och på 25 sekunder gick man från underläge till 2-2. Maja Boge och Sofia Mild stod för målen.

Sabina Robertsson hade en ypperlig möjlighet att fixa 3-2 på kontring efter ett långpass, men hon fick inte riktigt ordning på klubba och boll.

Den andra perioden inleddes med fyra mål på fyra minuter, tre av hemmalaget, ett av FBC. Standard började målskyttet i den första minuten, Cornelia Ceder kvitterade med en boll upp i nättaket. Men laget hann knappt njuta av det målet innan Standard gjort både ett och två mål till. Vid 5-3-målet tappade försvaret bort Martina Andersson vid den bortre stolpen som enkelt kunde göra mål.

Men FBC gav aldrig upp. Efter en nödvändig timeout pressade laget på för en reducering och med 23 sekunder kvar av perioden så lyckades Anna Duseng få in 5-4 via stolpen. Kvittering kom sedan med hälften av den sista perioden kvar att spela, men då hade FBC-tjejerna prickat det mesta av motståndarnas målbur. Cornelia Ceder stod för målet efter att Julia Sköld snubblat fram bollen till henne. I sista minuten lyckades sedan Sofia Mild slå in 6-5. Ett segermål trodde många, men med 16 sekunder kvar av matchen tappade FBC bollen i anfallet och på kontring gjorde Standard 6-6.

I förlängningen var sedan FBC ett stolpskott (Anna Duseng) från vinst.

– Det är så i laget nu, bollarna studsar inte in, säger tränaren Lucas Öijvall och fortsätter.

– Vi spelar inte enkelt och rakt som vi borde göra och då blir vi straffade bakåt. Och så slarvar vi ganska mycket faktiskt.

Men i den tredje perioden tycker jag att ni pressade tillbaka dem, att ni tog över matchen?

– Helt klart, det är det som är så surt. Där har vi chansen att avgöra flera gånger, men vi är där, men ändå inte riktigt där om du förstår.

Lucas har tillsammans med Robin Holmgren tagit över tränarrollerna i laget igen. Lösningen med Robin Näsström från Linköping blev inte så lång.

– Det blev en kort sejour här, ja. Det var interna saker som inte blev så bra så vi valde att bryta kontraktet med Robin. Så vi har gjort en rockad. Jag fortsätter i laget, men fram till jul är Robin Holmgren huvudtränare. Sen hoppas jag på en fortsättning där också, säger Lucas.

Ida Syrjänen i FBC-målet kämpade väl i derbyt mot Standard.