Tävlingsledare Susann Ramqvist fick det till 148 eller 149 startande, vilket var en nedgång jämfört med hur det brukar kunna vara ställt på dessa tvådagarsarrangemangt. Ett så kallat alternativspår som alla förare behövde ta sig an en (1) gång per heat – nyhet för i år – misstänkte Ramqvist var en stor anledning till det minskade intresset från förarhåll. Det var kort och gott flera som såg en potentiell fara med alternativspåret.

– Att det skulle smälla ordentligt. Men det var inga allvarligare incidenter överhuvudtaget, och det var många av de anmälda som efteråt sa att alternativspåret inte alls var som de först trodde, sa Ramqvist efter avslutat arrangemang.

– Det har varit en bra helg där alla funktionärer har gjort ett jättejobb.

Artikelbild

| Full fart när fribiljetter till höstens NGK-Masters stod på spel.

Framgång i BDS-pokalen innebär också förtur, eller varsin fribiljett om man så vill, till NGK-Masters som avgörs i Karlstad i oktober. Ett slags all star-mästerskap där förare från ett flertal olika motorsportsdiscipliner gör upp i just folkrace. Denna förtur gick i BDS-pokalen till damernas topp två, och topp tre i den framhjuls- respektive bakhjulsdrivna klassen.