Hedwall vill utmana Stenson: "Rätt i tiden"

Än så länge är det bara ett envist rykte.

Men de svenska damgolfstjärnorna hoppas att planerna på en mixedtävling i Sverige blir verklighet.

Det ligger helt rätt i tiden, säger Caroline Hedwall.

21 september 2019 05:45

Det var under herrproffsens tävling på Hills i augusti som Henrik Stenson avslöjade att diskussioner pågår om att tävlingen ska få ett nytt format, med damer och herrar i ett gemensamt startfält.

Uppgifterna bekräftades av Europatouren och även om ingenting är klart än talar mycket för att en mixedtävling på svensk mark kan bli verklighet redan nästa år.

Det är ett jättebra initiativ och jag tycker att det är bra om vi i Sverige, som är ett väldigt jämställt land, går i bräschen för en sådan grej, säger Caroline Hedwall som var med i Europas vinnande Solheim Cup-lag förra helgen.

"Fantastiskt kul"

För Hedwall och övriga blågula damproffs skulle en ny tävling också innebära att de äntligen får spela Europatourgolf på hemmaplan igen, i så fall för första gången sedan 2015.

Det vore kul bara att få en tävling i Sverige igen, men det hade varit fantastiskt kul att få blanda det med herrarna. Jag har bara läst om det, men det verkar som att både Henrik (Stenson) och Alex (Norén) tycker att det är ett kul initiativ också och det är jättekul att höra.
Sedan tror jag att det är viktigt med en tävling för alla juniorer där hemma. Jag minns själv hur coolt det var att åka på tävlingar och titta, det är så man bygger drömmar.

Nordqvist lovar inget

Tidigare i år avgjordes en mixad tävling i Jordanien, då spelare från tre tourer – herrarnas Challengetour och seniortour samt damernas Europatour – spelade mot varandra. De slog ut från olika utslagsplatser, men tävlade om samma prispengar. Ett liknande upplägg kan bli aktuellt om herrarnas och damernas Europatour gör gemensam sak.

Det är klart att det vore väldigt kul om det blir av, säger Anna Nordqvist, den andra Solheim Cup-svenskan.

Hon vågar dock inte lova att hon dyker upp om tävlingen har premiär nästa år.

De har kontaktat mig, men jag har inte hört mer om när det i så fall kommer vara och hur det ligger i schemat. Det är ju OS nästa år och jag ska gifta mig mitt i sommaren, så det är väl inte den bästa tajmningen.

Det som redan är klart är att nästa års tävling inte kommer att spelas på Hills igen. Det återstår att se vilken bana som övertar värdskapet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT