Humlan kan lyfta i år igen

20 maj 2019 21:57

Förra året krävdes det att Oliver Berntzon fick 40 graders feber och en rejäl hjärnskakning på Peter Ljung för att Vargarna respektive Piraterna skulle mäkta med den skönt lynniga humlan från Nyköping. Hemma på trånga Svanstaovalen förblev Griparna obesegrade. Ett allsvenskt silver var snarast en missräkning efter det som ju kändes som Griparnas år.

Frågan i år är om Griparna kan slå underifrån innan slutspelet – och knäppa Vargarna som är laget att slå om det ska bli allsvenskt guld..

Tja, årets Griparna är uppbyggt på en stark reserv med blott 16-årige supertalangen Philip Hellström-Bängs som knäckte i Motala och tog en viktig trea nu samt att just Ljung och "Vispen" ska bära laget igen.

Nu när ett tv-avtal skuffade undan allsvenskan från sina gjutna torsdagar, vilket är olyckligt, krockar det ibland Ljungs och Vispens polska matcher. Griparna har valt den bästa dagen som fanns kvar, måndagar, och det Griplag som fanns på plats såg rätt jämnstarkt ut jämfört med Vargarna om man bara skulle få igång tysken Dominik Möser och juniorlandslagsmannen Anton Karlsson, som inte älskade Svansta i fjolårets annars jättestarka säsong i Piraterna. Detta medan Kim Nilsson, Daniel Davidsson och Viktor Bergström i Vargarna har haft Nyköpingsovalen som hemmabana.

Just Davidsson och intoppade Bergström satte tonen på slutet i det välkörda dramat då "Eleganten" först klippte en start före Ljung från inte helt lätta ytterspåret. Och sedan kunde Bergström från andra sidan Kolmårsskogen utnyttja att varken Möser eller Karlsson hittade inställningarna alls. Då kändes det kört.

Men Ljung fick sista ordet.

Andreas Westlund var stabilare nu än i Motala då han nollade och Karlsson kommer, det är en stabil juniorsom måste lära sig Svanstaovalen nu – men Möser med horribla 0,57 i snitt bör bytas ut. Om inte annat mot dansken Patrick Hansen.

Humlan KAN lyfta i år igen – fast då måste både Ljung och Vispen vara med.

Krönikan

Tomas Larsson
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson