IK Tuns damlag segrade med 3-0 borta mot IK Viljan Strängnäs i DM-semifinalen. Det första målet gjordes av Emmellie Jönsson på straff efter 20 minuter. Sedan skulle Lovisa Ederström göra mål två gånger om. Hennes första gjorde hon i matchminut 46 innan hon satte dit slutresultatet med 30 minuter kvar.

– Det var första tävlingsmatchen för säsongen, det var kul. Jag tycker att vi kommer ut som ett lag och passsningsspelet sitter över hela banan. Det känns som att vi tar tag i matchpinnen från start. Bra rörelse i mitten och bra passningar i backlinjen, säger Lovisa Ederström.

Att få göra två mål och vinna första tävlingsmatchen för säsongen är såklart en skön start. Ederström tycker dessutom att IK Tun har tagit stora kliv inför seriespelet.

­– Det är alltid trevligt, haha. Vi har en skön mix av spelare. Det är både yngre och hungriga spelare och äldre med mer rutin. Som lag har vi absolut tagit ett kliv eller två. Vi är ett mer spelande lag nu än vad vi har varit, så vi ser positivt på det.

Vilka de får möta i finalen vet man inte riktigt. IFK Nyköping är klara för semfinal men kvartsfinalen mellan Gnesta FF och Södertälje har inte ens fått någon matchtid.

– Vi får se när den spelas... det är tråkigt att det är så få som deltar. Det är en rolig grej att spela DM. Det är synd att det är så få lag att man får spela semifnal direkt – hade varit roligare med fler lag så det blir som ett riktigt DM.

Oavsett vilka Tun ställs mot så ser hon fram emot matchen.

– Det blir kul vilket lag det än blir och vi är taggade, alltid roligt med final.