Johansson missar resten av EM-kvalet

Jakob Johansson har ingen lycka med sina knän.

Fotbollslandslagets mittfältare är korsbandsskadad igen, och lär missa hela EM-kvalavgörandet.

Det är jättetufft, säger Johansson.

20 september 2019 19:30

Johanssons franska klubb Rennes skriver på sin hemsida att 29-åringen skadade sig på lagets träning i måndags. Efter undersökning visar det sig att landslagsmittfältaren har dragit på sig ännu en korsbandsskada. Nu väntar operation och Johansson beräknas vara borta från spel i flera månader.

Det har varit många tankar de senaste dagarna. Det är jobbigt mentalt direkt. Sedan börjar man tänka på vad som händer den närmaste tiden och mer långsiktigt, säger Jakob Johansson till Aftonbladet.

Andra korsbandsskadan

Oturen har grinat Johansson i ansiktet förr. I november i fjol gjorde han sin första landskamp från start på mer än ett år, efter den korsbandsskada han ådrog sig i samband med Sveriges VM-playoff mot Italien hösten 2017.

Han tvingades också hoppa av en landslagssamling i våras, inför EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge, på grund av ryggproblem.

Återvänder till Sverige?

Nu missar Johansson hela avslutningen på EM-kvalet; Sverige möter Malta borta och Spanien hemma i oktober och har sedan ett viktigt bortamöte med Rumänien den 15 november innan EM-kvalet avslutas med hemmamatch mot Färöarna tre dagar senare.

Hans framtid är osäker även på klubblagsnivå. Johanssons kontrakt med Rennes går ut nästa sommar, och nu öppnar den tidigare IFK Göteborg-spelaren för en comeback i Sverige.

Det är ett hett alternativ. Där finns familj, vänner, tryggheten, det är hemma. Men det är långt fram till ett sådant beslut.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lasse Mannheimer/TT