Kindberg: "Jag vill inte stå i vägen"

Östersunds FK är i en akut ekonomisk kris och måste få in tio miljoner kronor på tio dagar.

För att sponsorer och investerare ska ställa upp måste Daniel Kindberg hålla sig undan.

Jag vill inte stå i vägen för en långsiktigt hållbar ekonomisk plan, säger han till Aftonbladet.

19 september 2019 07:30

Den allsvenska fotbollsklubbens förre ordförande står åtalad för korruption. Samtidigt har ÖFK hamnat i akut penningnöd. Östersundsklubben berättade för ett medlemsmöte att om man inte får in tio miljoner på drygt en vecka kan man tvingas begära sig i konkurs.

Det låter surrealistiskt. Jag har varit borta från föreningen i ett och ett halvt år. Jag har varit med många gånger när det varit jobbigt likviditetsmässigt, men en sådan här svacka har jag inte hört talas om tidigare, säger Kindberg.

Kindberg säger att han genom åren gått in med 22 miljoner kronor i ÖFK och fått tillbaka 18. Han har nu under sommaren lånat ut totalt sex miljoner kronor och fått tillbaka två miljoner. De övriga fyra miljonerna säger han sig inte ha någon brådska med att få tillbaka.

Men att åter igen gå in med pengar för att rädda Östersund från konkurs tänker han inte göra.

Det blir konstgjord andning om de bara kan gå till mig. Jag ska inte stå i vägen för de goda krafter som vill komma in nu för att investera och satsa på klubben, säger Kindberg.

Han säger sig också ha förståelse för att det finns investerare som drar sig för att hjälpa ÖFK så länge han själv har en koppling till klubben.

Jag tror att det finns de som tycker att det är väldigt känsligt mitt under en rättegång som man inte vet… och det måste man respektera. Jag har inga problem med det alls.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT