LIVESPORT
En tjänst från NTM

Varför har politikerna motstånd mot p-skiva?

Skulle vara intressant att veta varför Nyköpings politiker är sådana motståndare till p-skiva. Handlar det bara om pengar, eller? Skriver insändarskribenten.

Skulle vara intressant att veta varför Nyköpings politiker är sådana motståndare till p-skiva. Handlar det bara om pengar, eller? Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-09-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den senaste tiden har vi kunnat läsa insändare, om den, under sommaren, aktuella gratisparkeringen. Vissa problem har funnits visavi kontrollen om någon stått för länge. Kontrollanten har att titta på däckventilen om den har förändrats för att då konstatera att detta fordon har inte rört på sig och ska drabbas av kontrollavgift.

Hade det i stället funnits möjlighet att enkelt placera en p-skiva vid vindrutan hade kontrollen varit betydligt enklare. Jag är ganska säker på att många av de bilister som besökt vår stad och gratisparkerat haft en p-skiva liggande i bilen då många städer i Sverige sedan länge har detta system. Själv har jag ett par sådana som jag fått gratis vid besök i aktuell stad.

Skulle vara intressant att veta varför Nyköpings politiker är sådana motståndare till p-skiva. Handlar det bara om pengar, eller?

Den andra trafikfrågan rör Arnö. Återigen har det varit näst intill omöjligt att köra på Strandstuviksvägen på grund av asfalteringsarbete. En informationsskylt talade om att man skulle välja annan väg då det kunde uppstå starkt begränsad framkomlighet. Jaha. Vilken väg skulle man då välja för att komma till bostaden i Örstig?

Se till att äntligen öppna hela Strandparksvägen så att det i alla fall finns två möjligheter att komma in till eller ut ur Arnöområdet. Det man bland annat vinner på är att Arnöleden blir något mindre belastad då alla som ska till campingen, Örstig, och andra bostäder slipper åka hela vägen och in på Strandstuviksvägen.