16 år gammal (ung) och lagkamrat i Djurgården med världsnamn såsom Jennifer Wakefield och Andrea Dalen. Jenni Hiirikoski, Sara Grahn Lara Stalder, Michelle Cava… ja, där har ni ett litet axplock av vilka kvalitativa och namnkunniga motståndare som Nyköpingstjejen får matcha mot under sin debutsäsong som SDHL-spelare.

– Jättekul att få komma in här och få så mycket förtroende. Det gör mig jätteglad, säger Lova, som stundtals matchats i guldkandidatens förstakedja.

Enda orosmolnet i hockeytillvaron just nu är den hjärnskakning som hon ådrog sig under föregående vecka. Lova och Djurgården betvingade rivalen AIK med 3–1 – men Lova fick lämna derbybataljen i förtid.

– Jag åkte på en liten tackling bakifrån i slutet av tredje perioden. Så jag åkte in med huvudet i sargen, berättar Lova.

Hon har råkat ut för hjärnskakningar tidigare under karriären.

– Jag känner igen symptomen, man blir väldigt känslig mot ljus och får huvudvärk då och då.

Överlag upplever hon ändå att det går åt rätt håll. Kontinuerlig kontakt hålls med läkare och tränare.

– Det går sakta men säker framåt känns det som. Hellre att det händer nu än senare på säsongen – och jag hoppas vara tillbaka på banan så fort som möjligt.

Ja, Lova hoppas kunna vara redo den 7–9 november då det väntar en trippellandskamp mot Finland för U18-landslaget i Enköping. Nyköpingstjejen har ju redan varit med om två U18-VM – och hennes landslagsframtid ser minst sagt ljus ut då hon redan nu, som 16-årig SDHL-debutant, får ta stor plats i ett starkt SDHL-lag.

– Vi har ett väldigt bra lag och SDHL är väldigt jämn och bra i år, säger Lova, vars Djurgården till helgen får ett riktigt skarpt test i form av seriesuveränen HV71.

Stockholmsklubben, som 2014 tog över Segeltorps IF damverksamhet, tog SM-guld våren 2017 och nu är siktet inställt på ett ytterligare. Efter en lite svagare inledning av säsongen har Stockholmsklubben kommit igång ordentligt. Djurgården har sex raka segrar.

– Kan vi fortsätta spela vårt spel, lära känna varandra bättre och spela som ett lag ser det bra ut, säger Lova, och nämner just HV71, men även regerande mästarinnorna Luleå och hårdsatsande Brynäs som de tuffaste konkurrenterna.

Och 16-åringen har redan nu, någon enstaka månad in i denna SDHL-upplaga, visat att hon mer än väl kan hävda sig i en synnerligen tuff konkurrens.