I söndagens långdistans följde NOK:s Signe Nilsson upp ett fint lördagslopp på medeldistansen genom att bli storfin fyra i D18. Philip Carlsson var placeringen bättre i H18 där förstaplatsen var vikt åt Stora Tunas Viktor Svensk. Tre lokala topp tio-löpare gladde där med Hällens katrineholmare Melker Lundin nia ­– åtta på lördagen ­– och NOK:s Albin Falk tia.

Ludvig Ek var fyra på lördagens medeldistans i juniorklassen och följde upp det med att vara nia på lången. Carl Carlsson gjorde också bra lopp...framtiden ser ljus ut för lokal elitorientering.

I Sörmland har det tävlats i Strängnäs. OK Hällens Johanna Engström inledde med att vinna medeldistansen över 5 200 meter i damseniorklassen efter en spännande kamp mot OK Kåres Hanna Barkegren. I herrklassen var det en annan Hällenbekanting i form av Robbin Kantarp, sedan flera år i Ärla IF, som segrade. Ett av Hällens framtidshopp Hugo Kindborn sprang H20 och vann där.

Nyköpings OK fortsätter att gå på klarhet till klarhet med både en väldigt stor bredd och topp på ungdomssidan. I D16 var det fyrdubbelt (!) Nyköpings OK – med Alice Ek som segrare närmast före Caroline Guttke, Frida Jarding och Meja Alenius. I D14 dubbelt NOK: Cajsa Alenius vann före Filippa Guttke. Även i H14 dubbelt NOK: Odin Ek gjorde ett fantomlopp och vann före Emil Clashammar.

I söndagens långdistans var det främst i ungdomsklasserna, där man i HD 16 och 14 tävlar om Sörmlandsförbundets Ledartröjor, som det var konkurrens. Alice Ek besegrade Södertäljes duktiga Klara Borg när NOK-tjejen vann D16-klassen även på söndagen.

I H16 var det NOK:s Edvin Hellsten närmast före Hällenlöparen och regerande svenska ungdomsmästaren på distansen, Hugo Kindborn, nu i sin riktiga klass.

I D14 segrade denna dag Cajsa Alenius och i hos killarna i samma åldersklass var Odin Ek omöjlig även på söndagen – seger med över två minuter.