Nu ska Onyx hitta tillbaka till grunden

Efter två veckors matchledighet drar allsvenskan södra igång igen. Bottenlaget Onyx möter Örebro. "Vi har inget val, vi måste vända skutan" säger Onyxtränaren Richard Gårdman.

Richard Gårdman hoppas att inga fler blir sjuka i Onyx till mötet mot Örebro under lördagen.

Richard Gårdman hoppas att inga fler blir sjuka i Onyx till mötet mot Örebro under lördagen.

Foto: Jens Alvin

Innebandy2019-11-15 17:30

– Vi har tränat på som vanligt och kört lite extrafys. Matchledigheten har varit bra för vi har haft lite småskavanker i laget och nu kan de kliva på planen hela igen, säger Richard Gårdman.

Lagets senaste match, mot Karlstad på hemmaplan den 2 november, fick ett tråkigt avslut. Onyx ledde med 5-3 en bit in i den andra perioden när gästerna vände på spelet. Med fem raka mål så var Karlstad helt plötsligt i ledningen.

– Vad man ska veta är att det var Karlstads förstalina som gjorde de flesta av deras mål och i den tredje perioden så var den inne på vartannat byte. Och vi hade helt enkelt inget svar på hur vi skulle stoppa dem. Det var lite olyckligt också att vi blev av med 5-3-ledningen i den andra perioden och inte fick behålla den till sista, då hade det kanske sett lite annorlunda ut, säger Richard.

Onyx ligger sist i tabellen med bara en vunnen match så här långt. 

– Vi måste hitta tillbaka till grunden igen och spela rakare. Sen måste vi göra grovjobbet. Att våga ta beslut på planen, att om jag ta den här spelaren, så tar min kompis nästa och så vidare.

Några förändringar i femmorna till lördagens möte mot Örebro?

– Inte på grund av resultaten i varje fall, men det kan bli förändringar eftersom folk är borta. Patrik Hallberg har varit magsjuk och Eric Bergman har känningar i låret. Emanuel Sörberg var sjuk första veckan men är tillbaka nu får vi hoppas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!