Onyx gjorde klart med provspelaren

Provspelaren Elias Lunnestad behövde inte många träningspass på sig för att övertyga Onyx. Nu är 21-åringen klar för klubben.

Förra torsdagen gjorde Elias Lunnestad (nummer 71) sin första träning med Onyx i Rosvallakomplexet. Nu är han klar för klubben.

Förra torsdagen gjorde Elias Lunnestad (nummer 71) sin första träning med Onyx i Rosvallakomplexet. Nu är han klar för klubben.

Foto: Björn Andersson

Innebandy2019-10-08 19:00

På lördag möter Onyx Fagerhult Habo på hemmagolvet i Rosvalla A. Matchen gäller tredje omgången av södra allsvenskan.

Bli inte förvånade om nya namnet Elias Lunnestad dyker upp på backplats, kanske bredvid Kevin Hansson i andrafemman. Stockholmskillen som bor i Linköping är nämligen klar för Nyköpingsklubben.

– Det blev klart i går kväll (läs måndag). Men han ville snacka med grabbarna i gamla klubben först. Det är därför vi väntat med att gå ut med nyheten till nu, säger Onyx sportchef Tobias Palm på tisdagseftermiddagen.

I torsdags dök Lunnestad upp för första gången. Då med en division 1-säsong i Linköping närmast bakom sig. Men spelaren är meriterad på allsvensk nivå med Salem.

– Han spelade där när de var som bäst, säger Tobias Palm.

Lunnestad behövde inte träna länge för att imponera ("bra fart, bra handleder") på Onyx. Tränaren Richard Gårdman som har bra koll på Stockholmsinnebandyn känner igen Lunnestad sedan tidigare och vet om dennes kvaliteter. Det kluriga var snarare att hitta en lösning socialt eftersom han studerar till ingenjör i Norrköping.

– Men vi tror vi hittat en bra lösning. Han har sina mor- eller om det var farföräldrar boende i Nyköping. Han kan sova över där och ta tåget till Norrköping. Det är värt ett försök.

Kontraktet med Onyx är skrivet för säsongen ut. Det främst för ett se om den sociala biten fungerar.

– Då kan vi nog mycket väl tänka oss att skriva ett längre kontrakt, säger Palm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!