Rutinerade veteraner sänkte Guif: "Vi fallerade totalt"

Den förre Guifaren Emil Berggren och hans nya klubb IFK Ystad vann relativt enkelt mot ett tamt Guif som inte hade mycket med sig under 60 minuter.

– Vi räckte inte till bakåt och fick jaga hela tiden, säger Guiftränaren Janne Ekman bekymrat efter matchen.

14 augusti 2018 06:00

Guif kom till spel utan lagkaptenen Mathias Tholin som vilade på grund av problem med ena hälen och när inte han var med på plan uteblev den uttalande kampen med den förre Guifspelaren Emil Berggren. Berggren skrev, som bekant, på för Ystadklubben nyligen och 32-åringen satte sitt första mål från sin nya roll på linjen efter elva minuter.

Inledningsvis höll lagen jämna steg. Men när den gamle danske landslagsmålvakten Marcus Cleverly spikade igen och storskytten Jonathan Mollerup hade bra utdelning framåt mäktade inte Guif att hänga med. Hemmalaget drog ifrån med sex bollar till 12–6 och då såg det tungt ut för Guif.

– Vi fallerade totalt. Vi sköt i våra förstalägen och hade inget tålamod alls. Sedan fick de också några enkla mål, säger Guifs Eric Johansson som fick inleda på bänken.

Med drygt tio minuter kvar av första halvlek lämnade dock Adam Krantz över kassen till Herdeiro Lucau och in kom även nämnde Johansson. Guif ryckte upp sig och hade i halvtid bara underläge med 15–12.

– Då fick vi lite bättre träff i försvarsspelet och gjorde ett par enkla kontringsmål, säger Guiftränaren Janne Ekman.

I andra kom även hemmalagets 36-årige spelmotor Henrik Knudsen igång. 18–16 en bit in i andra blev lite senare 24–18 och då hade Guif förtvivlat svårt att komma åt Ystadsspelarna. Med kvarten kvar fick Adam Krantz hoppa in igen och med några räddningar och slarv från hemmalaget kunde Guif äta upp Ystads försprång till 25–22.

Men närmare än så kom aldrig Guif. Ystad vann med 30–26, mycket tack vare en storspelande målvakt i Marcus Cleverly.

– Samtidigt fungerade inte alls vårt samarbete mellan målvakt och försvar, säger Eric Johansson som var en av ljusglimtarna för Guif.

Han fortsätter:

– Vi måste blir bättre i samarbetet med treorna. Där någon ska hålla mittsexan, ska den andra lyfta. Vissa stunder lyfte båda och då förlorade vi mycket dueller man mot man som vi inte borde ha gjort.

Guiftränaren Janne Ekman suckade djupt efter matchen.

– Det blev lite för mycket enkla mål mot oss igen. Jag har större krav på spelet än så här men samtidigt vet jag att vi kan göra det så mycket bättre. Vi får inte glömma borta att de har ett par rutinerade herrar med Henrik Knudsen, Fredrik Petersen och Emil Berggren. De är inga duvungar som styr och ställer i IFK Ystad.

Guif får i stället ta nya tag på måndag då det åter blir en Skåneresa och spel mot Lugi.

– Tills dess måste vi se över vissa detaljer och varför spelet inte fungerar, säger Janne Ekman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson