Skön bortavinst för Bissarna

Det deppiga scenariot från förra helgen höll på att upprepa sig. Då klev Dago Funes fram och frälste Nyköpings BIS. – En otroligt skön känsla med tanke på vårt tabelläge, konstaterade matchvinnaren efter slutsignalen.

20 juli 2017 00:00

Nyköpings BIS ligger pyrt till i norrettans fotbollstabell och behöver alla poäng de kan få under hösten. Mot Umeå FC för en vecka sedan tappade Bissarna en ledning till oavgjort och därigenom viktiga poäng i kampen för ett nytt kontrakt i serien. Borta mot Team TG under söndagen höll det på att hända igen.

– Vi spelade inte alls bra i den första halvleken, tyckte mittfältaren Dago Funes utan omsvep efteråt. Men när Suad (Gruda, reds anm.) byttes in inför andra halvlek, så höjde vi oss kollektivt.

Hemmalaget hade en 1–0-ledning med sig till pausvilan och gästernas tränare John Wall kände att han behövde göra ett tidigt byte. Ut med anfallaren Christian Kouakou och in med Suad Gruda på mittfältet. Men att det skulle betecknas som ett ”genidrag”, nej det ville inte Wall hålla med om.

– Det handlade mer om att vi höjde oss som lag betraktat i den andra halvleken, menade John, som också delade Funes analys på en annan punkt.

Den punkt som handlade om Grudas avgörande betydelse för Bissarnas målmässiga utdelning.

– Jag var besviken att jag fick börja matchen på bänken, inledde Gruda, där han stod i korridorerna på sin gamla hemmaplan efter sin sejour i seriekollegan Umeå FC.

– Men det är viktigt att inte gnälla, utan ta chansen när man blir inbytt, tillade Suad utan hörbar bitterhet i rösten.

Gruda lät sina fötter visa att han är en spelare för startelvan i fortsättningen. På några få minuter in i den andra halvleken spelade han först fram Andrew Jean-Baptiste på en frispark till 1–1 och sedan skruvade han en hörna, som retfullt letade sig in i mål till 1–2.

– Från min position såg jag inte exakt vad som hände vid hörnan, men mina lagkamrater sprang jublandes till mig så jag antar att det räknades som mitt mål.

Bissarna slet sedan kopiöst för att försvara sin värdefulla poäng och så med en dryg handfull minuter kvar att gå mot seger. När Team TG där och då till slut fick in 2–2-kvitteringen, kom tankarna från den senaste tappade ledningen tillbaka.

– För grabbarnas skull var det oerhört skönt att vi därefter hade marginalerna med oss. Dagos skott tog på en av deras spelare och vi fick äntligen vinna, trots allt.

Funes skrek ut sin glädje när han såg 2–3-bollen segla in i nätet och efter slutsignalen var lättnaden påtaglig.

– Den här segern behövde vi i vårt läge. Det här kan vara en moralisk vändning för oss, log matchhjälten innan han klev in i duschen.

TG–NBIS 2–3 (1–0)

Mål: 1–0 (16) Timothy McNeil, 1–1 (47) Andrew Jean-Baptiste, 1–2 (53) självmål, 2–2 (86) självmål, 2–3 (87) Dago Funes.

Varningar, TG: Jonathan Lundbäck, Timothy McNeil, Radoslav Erlich. NBIS: Pontus Nordenberg, Enis Ahmetovic.

Domare: Jesper Ekwall, Vendelsö.

Publik: 287.

NBIS-laget: Edvard Setterberg – Simon Esséus, Andrew Jean-Baptiste, Pontus Nordenberg, Enis Ahmetovic – Samuel Kroon (Lennart Johansson in 85), Sal Jobarteh, Dago Funes, Oscar Karlsson – Tidjani Diawara (Alen Ahmetovic in 90), Christian Kouakou (Suad Gruda in 46).

Svaljakten

Suad Gruda 3 svalor

Byttes in i halvtid och låg själv bakom både 1–1- och 1–2-målet.

Dago Funes 2 svalor

Stod för en bra arbetsinsats och lyfte sig spelmässigt efter pausvilan. Satte också det matchvinnande målet i slutet.

Sal Jobarteh 1 svala

Oftast spelbar på mittfältet och ödmjuk i det defensiva jobbet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!