Storebror Norge nära EM-semifinal

I tre raka handbollsmästerskap har Norge slagit Sverige.

Efter segern i Malmö är norrmännen nära EM-semifinal.

19 januari 2020 21:40
Det kändes bra, säger storspelande målvakten Torbjørn Bergerud efter att Norge stått emot Sveriges slutspurt och vunnit med 23–20.
Jag klarade att hålla mig lugn även de sista minuterna av matchen. Som matchen hade utvecklat sig kände jag mig trygg och bra.

Den norska triumfen i Malmö arena kan läggas till segrarna mot Sverige i EM 2018 och VM 2019. Om Norge historiskt sett har varit Sveriges lillebror i handbollen så är det ingen tvekan om att ett tronskifte har ägt rum nu.…

Segern på bortaplan gör dessutom att Norge tar ett jättekliv mot EM-semifinalerna i Stockholm, samtidigt som Sverige är utslaget.

Det var en välförtjänt seger för Norge. De ska vara jävligt stolta över det som de har byggt upp, säger Sveriges målvakt Andreas Palicka.
Det är bara att erkänna att Norges lagbygge har funkat bättre än vårt och det är det som avgör i dag också. Jag tycker att vi gör ett tappert försök, men varje gång vi är nära är det en målvaktsräddning eller stolpe ut eller ett tekniskt fel.

Norge har som enda lag maximala sex poäng inför de två sista omgångarna i mellanrundan i Malmö. Laget har kvar Island och Slovenien att möta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT