Storstryk för IFK Gnesta mot topplag

IFK Gnesta var ett par nummer för små mot topptippade Tyresö Trollbäcken. Söndagens hemmalag vann med hela 11–1 (2–0, 6–1, 3–0).

IFK Gnesta hade inget att sätta emot i mötet med topptippade  Tyresö Trollbäcken.

IFK Gnesta hade inget att sätta emot i mötet med topptippade Tyresö Trollbäcken.

Innebandy2019-10-20 21:22

Som synes blev mellanperioden i Tyresöhallen en tydlig vägvisare. Sex av Gnestas elva baklängesmål noterades där. Viktige forwarden Fredrik Larsson hade dock svårt att identifiera vad det var som gick så snett där.

– De gör fyra mål på två minuter där, trots att vare sig vi eller dem egentligen ändrade på något i spelet. Vet inte om det var vi som tappade lite i fokus eller om de gick upp i intensitet där, funderade Larsson kring den matchavgörande delen av matchen.

Nyförvärvet från Onyx andralag, forwarden Alexander Eriksson, blev tröstmålsskytt (1–7-reducering).

– Stundtals spelade vi ändå bra. Vi hade mer lägen än dem i första perioden, sa Larsson.

IFK Gnestas facit sina fem första division 1-matcher någonsin: två segrar och tre förluster. På lördag väntar den sjätte matchen i ordningen då Järfälla, med 12 poäng på sina första fem matcher, gästar Frejahallen.