Tidigare landslagsman är intresserad av spel i Onyx

Dubbla SM-finaler med Linköping och längre tillbaka i tiden 15 landskamper. Till nästa säsong är Mikael Karlsson aktuell för spel i Onyx. – Det lockar att vara med på resan, säger Karlsson.

7 juni 2017 06:00

Den snart 35-årige forwarden kallar åter Södertälje som hemma, efter en lyckad säsong i den schweiziska andraligan med Ticino.

– Det var hur bra som helst. Klimatet, livserfarenheten, att det gick bra för mig personligen. Jag blev tvåa i poängligan och laget gick till slutspel för första gången i historien, efter att året innan ha kommit sist med en poäng, berättar Mikael Karlsson.

Han utesluter inte en fortsättning i Schweiz, även om källor till SN-sporten placerar honom betydligt närmare än så.

Är ett av dina alternativ till kommande säsong Onyx?

– Det stämmer. Jag var i Nyköping förra veckan. Där finns mycket som lockar, det ligger geografiskt bra till. Vi hade bra samtal, jag och Tobias Palm och jag pratade även med Gårdman (tränare Richard) och laget. Jag var runt i arenan och Onyx är absolut ett av alternativen, säger Karlsson.

Han väljer mellan Onyx, ytterligare ett svenskt alternativ, eller ett utländskt spår.

– En av de tuffaste försäsonger jag haft när det gäller att ta beslut. Det är ingen hemlighet att jag börjar bli till åren, men det är en siffra i ett pass. För mig handlar det om hur man känner sig, hur man kan leverera. Innan Schweiz spelade jag två SM-finaler och gjorde det bra med Linköping. Schweiz var mer ett äventyr, men när jag spelade var det till hundra procent. Jag tror faktiskt jag utvecklades mer där, för att jag fick slita ännu hårdare. Man får inget gratis där nere.

Vad talar till Onyx fördel?

– Jag är sörmlandskille i grunden, vet vad Onyx står för och publikmässigt finns inte många i Sverige att jämföras med. Som sportstad har ju ishockeyn varit bra och fotbollen är i division 1-botten. Så det känns som en innebandystad och det skulle locka att vara med på en resa som kan ta Onyx till SSL-kval.

När måste du bestämma dig?

– Inom en vecka kommer jag att ha tagit ett beslut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt