Han värvades in från Hargs BK till Trosa Vagnhärads SK inför säsongen och i seriepremiären med nya laget stod han för två mål. Det handlar om forwarden Marcus Björklund. Men det var gästerna Västerhaninge IF som gjorde matchens första i den åttonde minuten. Via en hörna ledde det till ett självmål när TVSK-målvakten tappade in bollen.

– Den är tuff. Det blev väldigt rörigt i straffområdet, säger Marcus Björklund.

Men tretton minuter senare kom kvitteringen. Timmy Österling löpte sig fri på vänsterkanten, bröt sig in i banan och blev tacklad. Bollen hamnade hos Björklund som stod strax innanför straffområdet. Han vickade till höger och pangade in 1-1.

Artikelbild

| TVSK:s nyförvärv Marcus Björklund stod för två mål när de segrade i seriepremiären.

– Jag är här för att göra mål och då är det viktigt att sätta dit den.

Tidigt i den andra halvleken nickade Robert Massi in ledningsmålet för TVSK. Men gästerna kvitterade drygt tio minuter senare.

Med kvarten kvar fick inhopparen Teddy Wallin, som ersatte Österling, chansen. Och som han tog vara på den. Han löpte in i straffområdet, tog ner bollen på bröstet och sköt in 3-2.

Wallin fortsatte att göra det jobbigt för gästernas försvarare. På ett friläge med nio minuter kvar av ordinarie tid skapade han en straff till TVSK. Vem klev fram, om inte nyförvärvet Marcus Björklund. Kyligt placerade han in slutresultatet 4-2 som gav hemmalaget alla poäng i premiären.

– Vi gjorde en bra insats som lag. Första matchen är alltid tuff. Det är alltid kul att göra mål men huvudsaken är att det går bra för laget. Vi har en bra lagmoral och en bra inställning, säger Björklund.