Unge tränaren stannar i IFK Nyköping

Hampus Dahlström tog i år IFK Nyköping till bästa tabellplaceringen sedan 1969. Nu är det klart att tränaren stannar i klubben.

Hampus Dahlström tog nykomlingen IFK Nyköping till en slutlig femteplats i division 4. Nu är det klart att tränaren stannar i klubben även kommande säsong.

Hampus Dahlström tog nykomlingen IFK Nyköping till en slutlig femteplats i division 4. Nu är det klart att tränaren stannar i klubben även kommande säsong.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-09 19:00

Det blir tredje säsongen som 26-åringen blir tränare för herrlaget. Första året tog han upp laget från division 5 till Sörmlandsfyran. Som nykomling såg han till att IFK 2019 blev femma i sluttabellen. Den bästa placeringen klubben nått sedan 1969.

– Direkt efter säsongen kände man en liten besvikelse. Det gick lite sämre på hösten, vi hade inte så mycket att spela för till sist. Men med lite distans så finns det en hel del som var positivt. Och framför allt en hel del att bygga vidare på, säger Hampus.

Därför var det egentligen inget annat som gällde för honom. IFK passar Hampus alldeles perfekt. Han kan konstatera att laget tillsammans med Viljan släppte in minst mål i serien och dessutom var tredje bästa lag i att göra mål.

– Vi har helt klart gjort en prestation som nykomling, något som nog ingen väntat sig.

Om han kommer att få behålla truppen intakt kan han ännu inte svara på. Diskussioner med spelarna har inte påbörjats.

– Men jag hoppas att det är några som kommer att ta chanser högre upp.

Spelare som Jesper Lindberg och Robert Andbjer borde vara intressant för många klubbar.

IFK:s fotbollsansvarige Jeremias Varas är nöjd:

– Det är oerhört glädjande att vi kan fortsätta bygga på långsiktigt med Hampus som huvudtränare. Tillsammans med Hampus har IFK tagit nya steg framåt och vi ser fram emot att fortsätta våra framsteg tillsammans. Vi har hela tiden satsat lokalt och med unga spelare likväl ledare som vågar tänka nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!