Det hela slutade som en grinig tillställning med många små gruff och för mycket snack av gästerna som tappade fokus på kvitteringsjakten. Inhopparen Philip Thompson lyckades få två gula kort inom loppet av tre minuter.

Innan hade gästerna inte lyckadades få ut så många rena målchanser under sina perioder av tryck, som när de gick för kvitteringen i början av andra.

­– Så är det ju, vi hade lite svårt att få ihop det i början, men kommer in i det mer och mer och utnyttjar deras svagheter i backlinjen och skapar chanser, säger Harganfallaren Johan Urborn, som antecknades för både det första och andra målet – då var det 2­–0 efter 27 minuters spel.

Artikelbild

Bästa Hargchansen efter paus hade just Urborn, som inte fick träff den gången. Även om Hanviken borde fått ihop ett mål till förutom det som Jesper Sommensjö gjorde var det synnerligen inspirerat målvaktsspel av Hargs David Bergman. Två rejäla extraräddningar under den andra halvleken: först en fotparad och sedan en fantastisk kroppskontroll efter att ha kommit springande i en stor sidledsförflyttning. Bergman var så pass het där att det kändes som att Hanviken skulle behöva hitta på något alldeles extra för att näta.

Harg hade stora kvaliteter på bänken i klasspelarna Alexander Jansson från Oxelösunds IK, som ställde liksom Victor Rinkefjord till stor oreda för Hanviken när han kom in, och så backen Sebastian Silva som först inte kunde spela med Harg denna säsong men nu precis är tillbaka. Silva kom in först på slutet när den till mittback omskolade Mauri Funes fick en smäll.

– Vi har fått ihop försvaret och gör mycket mål framåt så det känns bra just nu, säger Johan Urborn.

Han var givetvis var belåten över de tre poängen.

Artikelbild

– Jätteskönt! Vi har ju inte haft så många träningsmatcher innan och inte mot lag på den här nivån så vi visste inte riktigt var vi stod, säger Urborn.