"Var en stor dröm att spela EM-semifinal"

Halvvägs in i mellanrundan dog handbolls-EM för hemmanationen Sverige.

Andra landslag får nu göra upp om medaljerna i Stockholm.

Det var en stor dröm att spela en EM-semifinal på hemmaplan, säger lagkaptenen Jim "Gotte" Gottfridsson.

19 januari 2020 21:20

Efter förlusten mot Norge (20–23) rök Sveriges chans att nå en EM-seminfinal i Tele2 arena i Stockholm kommande helg.

Det är klart man är besviken. Det här är ett mästerskap man har gått och tänkt på väldigt, väldigt länge, säger mittnian och lagkaptenen Jim Gottfridsson.

"Vara bittra"

Med noll poäng med två omgångar kvar av mellanrundan i Malmö arena får Blågult endast spela för äran och betydelselösa placeringar i de två sista matcherna mot Ungern (tisdag) och Island (onsdag).

Vi får lov att vara bittra och ledsna i kväll, men sedan måste vi samla kraft och försöka kunna vinna på tisdag. Det måste vi göra mot oss själva, publiken, alla fans och alla som hjälper till med det här mästerskapet, säger Gottfridsson.

Vänsternian Kim Ekdahl du Rietz:

Vi får inte riktigt fram det vi skulle kunna få fram, säger han om att drömmen om EM-semfinal nu är krossad.

TT: Vad sätter du för betyg på ert mästerskap?

Även innan sade jag väl att om vi går till en semifinal är det en jätteöverraskning och det har jag stått fast vid, men sedan hade jag hoppats att vi skulle spela bättre handboll än vad vi har gjort. Jag tycker inte att vi har kommit upp i en godkänd nivå. Kanske är vi inte bättre än så här, men jag tror ändå att det finns lite mer i oss, säger Ekdal du Rietz.

I fredags svarade landslaget för en plattmatch mot överraskningen Portugal (25–35-förlust). Mot världsnationen Norge – i VM-final för ett år sedan – var det ett helt annat svenskt spel. Då var även högernian Albin Lagergren tillbaka i spel för första gången sedan premiären mot Schweiz. En hjärnskakning har hållit Magdeburgsproffset borta från spel i övriga tre matcher.

"Helt annat spel"

Det är inte bara ett steg framåt utan det är flera steg. Det visar sig hur viktigt det är att få in en vänsterhänt i vårt anfall, som vi kanske har saknat lite tryck från den sidan. Man ser ju att det är ett helt annat spel. Vi har tränat in många starter från den kanten, säger Gottfridsson.

Nu återstår endast två matcher med Kristján Andrésson som förbundskapten. Andrésson, som har basat över Sverige i två VM och två EM, lämnar efter hemma-EM över till norrmannen Glenn Solberg.

Vi vill verkligen göra ett fint avslut för Kristján. Den största drömmen hade varit att det var en härlig guldfest, men nu är det som det är. Nu måste vi blicka framåt, säger Gottfridsson.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT