Varmt välkomnande och förlust för Kulusevski

Juventus Stadium gav sitt nyförvärv en varm applåd före avspark.

Men när matchen väl var igång var det slut på det fina mottagandet för Dejan Kulusevski.

Parma föll borta mot serieledarna efter två mål av Cristiano Ronaldo.

19 januari 2020 23:00

"Den gamla damen" rycker i toppen av Serie A efter seger med 2–1 hemma mot Parma.

Matchen blev en speciell tillställning för succésvensken Dejan Kulusevski som ställdes mot den storklubb som han till sommaren ska försöka slå sig in i.

19-åringen – som i början av året skrev på ett 4,5-årskontrakt med Juventus – fick, enligt italienska Goal, ett varmt mottagande av sin blivande hemmapublik med applåder från läktarna när hans namn lästes upp i bortalagets laguppställning.

När väl spelet kom igång hade den svenske landslagsmannen dock en desto mer anonym roll.

Ronaldo tvåmålsskytt

I stället var det en viss Cristiano Ronaldo som, sin vana trogen, klev ut i rampljuset. Två gånger om. Portugisen satte först 1–0 i den första halvleken efter att hans avslut styrts i mål av Parmas försvarare Matteo Darmian.

Dansken Andreas Cornelius kvitterade visserligen för bortalaget via ett vackert nickmål efter en vunnen höjdduell med Ronaldo i den 55:e minuten.

Repliken kom dock nästan omgående.

Bara tre minuter senare spelade argentinaren Paulo Dybala fram Ronaldo som behärskat rullade bollen i nät bakom målvakten Luigi Sepe.

Kulusevski, utbytt i den 88:e minuten, stack upp med ett par fina aktioner men kom inte närmare att straffa Juventus än en fin framspelning till Mattia Sprocati vars avslut blockerades i straffområdet.

Inter tappar

I och med förlusten är Parma nu åtta i Serie A, medan Juventus ökar avståndet till fem poäng ned till tvåan Inter.

Tidigare under dagen blev det nämligen ett oväntat poängtapp för Milanolaget borta mot Lecce, som ligger på 17:e plats. Alessandro Bastonis ledningsmål i den 71:a minuten såg ut att bädda för en planenlig seger – men Marco Mancosus kvittering sex minuter senare såg till att det blev delad pott i mötet.

En poäng blev det även för Robin Olsens Cagliari som spelade 2–2 borta mot Brescia, detta i en match där anfallsprofilen Mario Balotelli fick två gula kort och därmed blev utvisad.

Någon speltid blev det däremot inte för Bolognas Mattias Svanberg. I hemmamötet med Verona, som slutade 1–1, satt svensken på bänken i hela matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT