VVK: "Nu har vi kniven mot strupen"

Förhoppningen om att VVK skulle få avgöra åttondelsfinalen på hemmaplan har nu grusats. Detta efter att Sollentuna vunnit mot Vingåkerslaget på hemmaplan med 3–0 (25-23, 25-20, 25-19).

23 mars 2019 18:45

Den tredje av fem slutspelsmatcher för VVK avgjordes under lördagseftermiddagen i Sollentuna. Inför matchen stod det 1–1, då vardera lag vunnit en gång på respektive hemmaplan. Då tre av fem matcher spelas i Sollentuna krävs det att VVK tar minst en bortaseger och även fortsatt vinner på hemmaplan, för att de ska stå som segrare i åttondelsfinalen. En förhoppning som Lukas Karlsson, coach i VVK, hade var att lördagens match skulle innebära poäng för VVK som då hade kunnat avgöra slutspelet på hemmaplan. Så blev det inte.

– Det gick inte alls så bra som vi hade hoppats på, vi kom aldrig riktigt in i matchen. Vi satt efteråt och försökte analysera vad det var som gick fel och såg att vi inte hade en enda bra period, berättar Lukas Karlsson.

Trots att Sollentuna vann alla tre set, låg VVK inte långt bakom poängmässigt i något av dem.

– Vi borde ha varit betydligt bättre men vi är inte så långt ifrån dem, trots allt. Men det är svårt att sätta fingret på vad som hände, säger Karlsson.

Sollentuna tog alltså ledningen med 2–1 i matcher, vilket innebär att VVK behöver vinna de två resterande matcherna för att ta sig vidare i slutspelet. En uppgift som utifrån de tre första matcherna, kan bli svår.

– Nu har vi kniven mot strupen och måste vinna hemma på tisdag. Men där går vi in för vinst, vi kan vara jäkligt starka på hemma plan och vi måste leverera. Men det blir inget problem att tagga i gång hemma, med publiken i ruggen och i vår hall.

Med sig hem från Sollentuna tar VVK en hemläxa – att jobba på servemottagningen. I övrigt berömmer Lukas Karlsson fortsatt lagkaptenen Albin Bishop Eriksson.

– I dessa matcher visar han hur viktig han är. Han har mycket rutin, står för viktiga poäng och har ett lugn som krävs.

Om VVK vinner matchen på hemmaplan på tisdag avgörs åttondelsfinalen i Sollentuna.

– Historiskt sett har vi haft det svårt att vinna borta mot Sollentuna, det är klart att det blir tufft. Men vi vill gå långt i slutspelet och det ska vi ge oss fan på att göra, även om vi måste vinna borta den sista matchen, avslutar Lukas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström