Bland de välpolerade fordonen i en bilhall på Hemgårdens företagsområde har många av de lokala företagarna samlats. Under parollen "Företagarnas dag" anordnar Företagarna Nyköping - Oxelösund en dag som bland annat är tänkt att främja nätverkande mellan de lokala aktörerna.

Flera företagare prisades också. Susann Borg som driver Jogersö camping uppmärksammades återigen för det pris hon fick i höstas av föreningen Företagsam Nora, ett affärsnätverk för kvinnor.

– Det är verkligen skitkul. Man behöver den puffen när man ska jobba vidare. Nu orkar jag lite till, säger hon.

Artikelbild

| Årets UF-företagare, Se mig UF, prisades av Sörmlands sparbank under Företagarnas dag i Nyköping.

"Företagarnas dag" är tänkt att ha fokus på affärsnytta och affärsutveckling. Bland utställarna syns allt från UF-företag till de lokala kommunerna.

Ulrika Juul på Företagarna Nyköping - Oxelösund var nöjd med uppslutningen.

– Vi hade 138 smörgåsar och de räckte inte till alla. Sedan får vi se hur många som kommer under eftermiddagen. Vi vet ju hur det är att driva ett företag, folk får komma när de har tid, säger hon.

Som invigning så klipptes inte ett band - det knöts ihop. Symboliken syftar till att dagen handlar om att knyta och utveckla kontakter.

Artikelbild

| Ulrika Juul på Företagarna Nyköping Oxelösund var nöjd med uppslutningen. "Det är första året som vi gör på det här sättet", säger hon.

–  Det är första året som vi gör på det här sättet. Det handlar inte om att sälja sitt eget företag utan om att nätverka, säger Juul.

Fredagen avslutades med en gala på Nyköpingshus där pris till årets unga företagare, årets nyföretagare och årets företagare i Nyköping och Oxelösund delades ut.