Nyköping blir kompetenscenter i nya Nordlokoncernen

Office IT-partner i Nyköping byter namn till Nordlo. Namnbytet följer på sammanslagningen av Office IT-partner med tre andra it-bolag i Sverige och Norge. Nordlo ska nyanställda fem personer i Nyköping som blir ett kompetenscenter för systemutveckling i den nya koncernen.

27 maj 2019 14:42

– Nu när vi blev en stor koncern har man valt att fokusera just utvecklingsbiten på oss i Nyköping så därför behöver vi bygga upp resurser här för att kunna leverera ut över flera kontor i landet. Vi blir ett kompetenscenter för koncernen för systemutveckling, säger Anders Strömsten, vd på Nordlo i Nyköping.

Vad hjälper ni övriga koncernen med?

– Vi hjälper dem att bygga applikationer för deras kunders räkning. Vi får möjlighet att leverera vår systemutveckling till andra kontor.

Nordlo i Nyköping ska nyanställa fem personer utöver de 25 som redan jobbar där.

-Det är dels systemutvecklare som ska sitta och utveckla kundunika applikationer hos oss. Det andra är teknikkonsulter. Då är man mer styrd åt infrastruktur och den hårda biten i våra leveranser.

Är det svårt att få tag på folk med rätt kompetens?

– Ja, det är ganska svårt faktiskt. Det är nog den största utmaningen vi har för att klara av vår tillväxt.

Nordlo i Nyköping siktar på att dubbla omsättningen på tre år.

– Med en stor koncern i ryggen blir vi ännu bättre på att hjälpa lokala kunder. Vi nyttjar resurser från hela koncernen och gör det enkelt och effektivt för företag och organisationer här i Nyköpingsområdet att använda dem, säger Anders Strömsten.

Anders Strömsten har drivit Office IT-partner i Nyköping sedan 1992. Kontoret ligger på Bagaregatan 2.

– Det är den fjärde adressen vi sitter på i Nyköping. Vi har vuxit ur våra lokaler varje gång vi har flyttat.

Bland kunderna finns Klövern, microbryggeriet Nils Oscar, Miltronic och Heda Skandinavien. Företagsnamnet Nordlo syftar på orden ”nordisk” och ”lokal”.

– Man vill bygga utifrån det lokala entreprenörskapet, det som har gjort oss framgångsrika i alla år.

Anders Strömsten konstaterar att it-utvecklingen har gått mycket snabbt.

– Det är helt andra saker man levererar i dag än för fem år sedan. Tittar vi fem år framåt kommer den resan att gå ännu snabbare så man måste vara beredd att kunna ställa om hela tiden och hitta var i marknaden man ska vara någonstans beroende på utvecklingen.

FAKTA

Nordlo

Nordlo bildades 2018 genom en sammanslagning av bolagen Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Nordlo har verksamhet inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering. Nordlo har 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge samt en årsomsättning på 1,2 miljarder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe