Nytt rekryteringsverktyg för att söka jobb i Sörmland

Nu lanseras ett nytt sätt att söka jobb digitalt via Jobb+ på Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

16 april 2019 14:07

Från och med den 9 april finns ett nytt sätt att söka arbete via koncernens tidningar på nätet.

– Det är en digital rekryteringssajt kan man säga. Du kan skapa din egen profil, lägga in personligt brev och CV. När en arbetsgivare annonserar ut ett jobb, matchar systemet mot ditt CV i databasen. Om dina uppgifter matchar får du ett mejl om att du kan söka jobbet. Du kan alltså vara en passiv sökande, säger Thomas Ehrenstråhle, projektledare för Jobb+.

Vad är din förhoppning med detta?

– Förhoppningen är att vi blir starkare på marknaden lokalt än vad vi har varit de senaste åren. Vi får ett bättre verktyg för att hjälpa arbetssökande att göra spontanansökningar och att hitta nya jobb på den lokala marknaden, säger han.

Rekryteringshemsidan fanns redan tidigare med möjligheter att söka jobb i Småland, Östergötland, Uppsala, Norrland och Gotland. Nu läggs alltså Sörmland till i listan.

– Det är ett starkt argument för att annonsera där. Jobb+ kommer att ligga synligt på alla våra tidningars hemsidor i koncernen, säger Thomas Ehrenstråhle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Philip Johnsson