Texten innehåller annonslänkarGuide: Allt du behöver för en lyckad svampsäsong

Guide: Allt du behöver för en lyckad svampsäsong

Svampsäsongen står runt hörnet och i augusti, september och oktober är det äntligen dags att ge sig ut för svampplockning. Med rätt utrustning och inställning blir det roligare – här kommer din guide till allt du behöver!

Texten innehåller annonslänkar. Läs mer

Den ultimata svampkorgen
En korg är smidig att bära med sig, enkel att ställa av och rymmer mycket, runt 10 liter är att föredra. Ett tips är att placera ett antal mindre papperspåsar i korgen för att dela upp olika svampar redan ute i skogen.

Här hittar du en snygg och praktisk korg. 

undefined
Svampkorg i klassiskt utförande tillverkad av träspån av hög kvalitet HÄR

Plocka rätt svamp
För att vara på den säkra sidan är en guidande svampbok ett smart val. ”Svampbok för matälskare” är en två-i-ett variant: dels en handfast guide till de 20 godaste svamparna i skogen och 20 lättlagade recept med svamp som huvudingrediens. Författaren Elle Nikishkova har sedan barndomen intresserat sig för skogens matutbud och har en rad meriter på listan, bland annat har hon varit matsvampsexpert i TV4 Nyhetsmorgon. I boken inspirerar hon också till att laga mat utomhus, kanske kan du tillaga svampen i skogen redan när du plockar den?

Svampbok för matälskare - beställ din bok snabbt och smidigt, leverans inom 5 dagar. 

undefined
Exempelsida ur boken med fokus på trattkantarellen! Beställ boken på Cervera

Svampkniven The One
När det kommer till svampkniv är denna variant från Opinel den bästa du kan välja. Med vasst blad och borste i ett är den smidig att använda och tack vare ekskaftet är den mycket bekväm att hålla. Kniven kommer tillsammans med ett hölster som du förvarar den i, perfekt att ta med i skogen eller kanske en fin present till svampplockarkompisen. 

HÄR finns Opinels kniv för leverans inom 1-4 dagar.

undefined
Svampkniven Opinel 8 hittar du HÄR

Se upp för myggen!
Väl ute i skogen finns det få saker som stör svampplockningen så mycket om mygg. Här finns det många varianter att välja mellan och har du inte hört om Thermacell så är det senaste tekniken - ett extremt effektiv och lättanvänt myggskydd som skapar en skyddszon mot mygg och knott på ca 20m².

undefined
Bästa i test: Myggskydd från Thermacell HÄR

Regntålig skaljacka
Oömma och praktiska kläder är ett måste när det kommer till höst- och svampsäsong. En vattentät jacka som tål en regnskur eller två är en bra investering och denna tre lagers skaljacka har komplett skydd mot regn och smuts. Dessutom har den 2-vägs ventilationsdragkedjor som gör den bekväm och luftig. Jackan har flera smarta fickor och vattenavvisande dragkedjor för extra skydd. Väldigt snygg också!

HÄR hittar du hela utbudet av skaljackor. 
https://www.revolutionrace.se/

undefined
Vattentåliga skaljackor i olika modeller: Se sortimentet.

Bra skor - Vattentäta och bekväma
Tåliga och sköna skor är en avgörande punkt för trivsam svampplockning. Ett praktiskt val är en vandringssko som kombinerar smidigheten i en löparsko och stabiliteten i en hikingkänga. Skorna Phantom Trail Mid Waterproof från Revolution Race är lätta och givetvis vattentäta – optimala för vandring och utomhusaktivitet. Som bonus ingår en extra innersula som man kan använda för en tightare passform eller för extra dämpning. 

Skon finns i flera färger och kommer i både en hög och en låg modell. 
Phantom Trail Mid Waterproof 

undefined

Bonus! Svamptorken
När du väl har plockat din svamp finns det många alternativ för tillagning och förvaring. En metod för att ta din svampupplevese till nästa nivå är att torka din svamp. Med en torkugn torkas svampen på ett sätt som konserverar och bevarar både smak och vitaminer. Denna variant är prisvärd och erbjuder justerbar temperatur mellan 40-70 grader, transparent design (så att du enkelt kan hålla koll under torkningens gång) och fem stycken stapelbara torkgaller. 

kitchentime.se hittar du Steba ED5 Frukt- & Svamptork - just nu med fri frakt och omgående leverans. 

undefined
Populär och enkel att använda: Köp svamptork.
Texten innehåller annonslänkar. Läs mer