Demokratins problem finns redan här och nu!

Sverige 15 april 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt uttalanden från Stefan Löfven (S) är den svenska demokratin hotad om oppositionen vinner valet 2022. Löfven´s märkliga uttalande har också följts upp med olika insändare av lokala S-politiker. Istället för att försöka skrämma väljarna med ogrundade påståenden om en hotad demokrati, borde S-regeringen ta tag i de hot mot den svenska demokratin som redan finns idag!

I sin senaste årsbok är Säpo mycket tydliga i sin kritik av hur det verkliga hotet mot vår demokrati finansieras med hjälp av statliga och kommunala bidrag. Säpo konstaterar att det finns individer med koppling till våldsbejakande extremism som är aktiva i organisationer som tar emot offentliga medel. Skattepengarna skickas bland annat utomlands för att stötta terrororganisationer, användas till att bjuda in radikala föreläsare eller till annan odemokratisk verksamhet.

Säpo påpekar vidare att staten och kommunerna måste ta "demokrativillkoren på allvar" när de frikostigt skickar skattepengar till bland annat skolor, studieförbund och andra verksamheter med kopplingar till framförallt islamism, men även till annan våldsbejakande extremism som nazism och kommunism. 

När Sverige med skattepengar finansierar islamism och annan fanatism och samtidigt heller inte utvisar personer som utgör hot mot Sveriges säkerhet, då har Sverige uppenbara demokratiproblem. Men för S-politiker är tydligen hotet mot S maktposition viktigare!

Östen Eriksson 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Flera företag på Öster utsatta för inbrott

Nyköping

30-åring misstänks för misshandel vid Teaterparken

Ekonomi, näringsliv & finans

Oscar Engelbert: Jag är inte misstänkt

Flen

Mordmisstankar inte stärkta – dörrknackning kan bli aktuellt i bostadsområdet

Brott & Straff

Mordmisstänkt försatt på fri fot

Visa fler