Outgrundliga är länsstyrelsen

Nyköping 15 april 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår outgrundliga länsstyrelse meddelar att skyddsjakt på dovhjort är tillåten i Råby. Totalt får tio hjortar skjutas fram till den sista augusti. Orsaken till tillståndet är att de outgrundliga har noterat att skadorna på grödorna är omfattande och allvarliga. Man undrar om de hårt drabbade jordbrukarna i Råby jublar över tillståndsgivningen. Antalet som tillståndet gäller är rent löjeväckande, då det förmodligen finns tusentals hjortar i trakterna av Råby och Ripsa. Om de outgrundliga inte tror på uppgiften är det bara att göra en safaritur i området och beskåda flockar på flera hundra hjortar. Om de outgrundliga inte hittar till området är jag säker på att någon drabbad lantbrukare är villig att ställa upp som ciceron.

På tal om avskjutning, när kommer tillstånd till en sådan gällande de tusentals gäss och skarvar, som terroriserar flera av länets kommuner. I dessa pandemitider ryser man ju när man ser alla stora flockar av gäss runt om i Nyköpings innerstad. 
En öppen fråga till de outgrundliga: är det någon skillnad på kinesiska fladdermöss och länsstyrelsens gäss och skarvar?
 

Insider

Ämnen du kan följa