Oxelösund – en del av jorden

Vi kan varje dag läsa om hur jordens resurser inte kommer att räcka om vi fortsätter att agera som vi gör nu, skriver signaturen "Otto".

Vi kan varje dag läsa om hur jordens resurser inte kommer att räcka om vi fortsätter att agera som vi gör nu, skriver signaturen "Otto".

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2021-04-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi kan varje dag läsa om hur jordens resurser inte kommer att räcka om vi fortsätter att agera som vi gör nu
Om man speglar detta i Oxelösunds kommun så ser man detta med all tydlighet, hur vi på vår lilla udde tar ny natur i anspråk hela tiden för boende och industrier. Hur kan det komma sig att våra politiker inte kan förstå sambandet i hur man agerar lokalt är oerhört viktigt för att motverka jordens krympande resurser. För att citera DN:s ledarsida den 11/4 ”Kommunpolitiker har haft stor benägenhet att lyssna på Entreprenörer och överkreativa tjänstemän för att; sätta orten på kartan.”

I stället för att ta ner skog och spränga bort berg borde man förädla det som man redan ”förstört”. Vi har stora gräs- och grus-ytor. Vi har även mark där det tidigare stått hus, att sanera dessa tveksamma deponier måste vara prio ett i ställer för att ta ny natur i anspråk. När ska vi betala tillbaka lite natur? 
Att förädla det vi redan har är också att utvecklas, ja det visar på en klok utveckling.

Jag önskar att jag kunde förstå eller se vad som gör dessa politiker och tjänstemän så totalt blinda för denna påtagliga påverkan idag, att man under industrialismens tider under första delen av förra seklet gick fram med stora skopan det kan man ta, med den tidens kunskap...men idag!