Ta det lugnt i trafiken

Nyköping 17 april 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni har säkert varit med om följande.

Ni kör ut på de stora vägarna och ställer in farthållaren på angiven hastighet. Hur många fordon, förutom långsamgående, kör ni om? Inte många, om ens någon. Däremot blir man ideligen omkörd av medtrafikanter, varav några framför sina bilar så fort att man knappt hinner notera bilmärket.

Ni kör på mindre vägar och håller också här angiven hastighet. Plötsligt dyker ett annat fordon upp i backspegeln och lägger sig bakom. Inte på femtio meters avstånd, utan så nära att ni ser den irriterade minen på föraren som bara väntar på rätt tillfälle att få köra om.

Sedan har vi den nya tidens trendnissar. Ni har säkert stött på dem. De som alltid tycker det går för långsamt i omkörningsfilen och som gärna tar fart för att köra om från insidan.

Vill man då bevisa för andra att man är duktig som förare, att man har en dyr och fin bil eller är man bara ett offer för det moderna samhällets vardagsstress? 

Det bästa vore kanske att gå en kurs i planering? Att kunna planera sin resa från A till B, utan att riskera sin egen och sina medtrafikanters hälsa, vore nog en vinst för alla.

Stefan Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Reeli, 83, åkte 18 mil – beskedet: "Du behöver inte komma på fler kontroller"

Nyköping

Kommunen sparade två miljoner på resekostnader

Nyköping

Trots krisen – ny flyglinje öppnar på Skavsta

Nyköping

Ovädret ställde in Kenneths tågresa

Sörmland

Lovar bättre punktlighet än SJ när de tar över: "Vårt signum"

Visa fler