Vad vet KD om det som är olagligt?

Efter KD-ledarens skandalomsusade husaffär och fällande dom för förtal med böter på 60 000 kronor, tycker jag inte att KD ska låtsas känna till vad som är lagligt och olagligt skriver signaturen "Gråsosse".

Efter KD-ledarens skandalomsusade husaffär och fällande dom för förtal med böter på 60 000 kronor, tycker jag inte att KD ska låtsas känna till vad som är lagligt och olagligt skriver signaturen "Gråsosse".

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2021-07-26 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "KD: Så börjar vi beta av vårdskulden" i SN den 20/7-21.

I sin insändare skriver KD-ledaren och representanter för KD i Riksdagen och i Region Sörmland att det behövs en nationell vårdförmedling så att "ingen ska behöva vänta olagligt länge på vård". Känner ni inte till att det pågår en pandemi och att sjukvården i de olika regionerna gjort en jätteinsats för att ta hand om alla som behöver vård? De förtjänar allt beröm!

Vad som är lagligt och olagligt tycks ni heller inte vara så insatta i. Efter KD-ledarens skandalomsusade husaffär och fällande dom för förtal med böter på 60 000 kronor, tycker jag inte att KD ska låtsas känna till vad som är lagligt och olagligt. Ett välkänt och beklagansvärt faktum är att KD-ledaren har övat upp sin förmåga till förtal i Sveriges riksdag. Vem minns inte när hon stod på podiet i Sveriges riksdag och pekade på Sveriges statsminister och frågade riksdagsledamöterna varför de inte avsatte den mannen? Maken till oförskämdhet har man sällan hört!

Det som kallas för opposition har gått ut på att håna och kritisera den sittande regeringen i mer än tre år. Den så kallade oppositionen har inte kommit med ett enda konstruktivt förslag utan enbart ägnat sig åt kritik. Så enkelt borde det inte vara att göra rätt för en saftig ersättning som riksdagsledamot. Dessutom har det tagit tre år innan de förstod att 175 mandat i riksdagen är mer än 174 mandat. När de fick chansen att bilda ny regering fegade moderatledaren ur. Han som i tre år inte kunnat öppna munnen utan att påstå att han ska avsätta regeringen. Minst sagt pinsamt för oppositionen!