Bankpersonal inte samhällsviktiga

Att påstå att bankpersonalen har en samhällsviktig position som skall ge förtur i sjukvården är vansinnigt. Skriver insändarskribenten.

Att påstå att bankpersonalen har en samhällsviktig position som skall ge förtur i sjukvården är vansinnigt. Skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2020-06-26 05:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "All heder åt Handelsbanken" publicerad 18 juni.

Handelsbanken tar resurser från sjukvården för test av corona med hänvisning till att bankpersonal är viktiga för samhället. Min åsikt är att bankpersonal inte är samhällsviktiga. Enligt Region Sörmland är det personer med luftvägssymtom som hosta, snuva, andningssvårigheter, feber eller akuta mag/tarmbesvär som skall få provtagning för covid-19. Vi andra som har till exempel diabetes, högt blodtryck, högt BMI, är över 70 år med mera får ingen provtagning, på grund av brist på resurser inom sjukvården.

Att påstå att bankpersonalen har en samhällsviktig position som skall ge förtur i sjukvården är vansinnigt. Samhällsviktiga personer finns inom sjukvården, räddningspersonal som brandmän och annan blåljuspersonal men absolut inte på banken. För min del så får jag inte ens komma på mina ordinarie läkarbesök för mina sjukdomar eftersom alla resurser skall användas för coronaviruskontroller och behandlingar.