"Dåligt hänsynstagande till båtägarna"

Dålig hänsyn tas till båtägarna vid Lappetorpsbryggorna av länsstyrelsen, anser signaturen "Lisbet".

Dålig hänsyn tas till båtägarna vid Lappetorpsbryggorna av länsstyrelsen, anser signaturen "Lisbet".

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2020-07-28 05:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Information och funderingar. Tror att över hälften av dem som har båtplats vid Lappetorp inte bor där. Vi har haft båtplats där i över 40 år. Från början var det SKF, i Katrineholm, ev någon personalklubb där, om ägde området, inklusive bryggorna, samt ett antal små stugor där. 

Bryggorna har reparerats två gånger. Första gången i slutet av 70-talet. Andra gången för några år sedan. Båda gångerna en nödvändighet på grund av säkerhet. Före andra reparationen lutade åtminstone ”vår brygga” så mycket att det var en olycksrisk att gå på den, dessutom var ett antal bryggbrädor dåliga. 

”Vår” brygga förlängdes då något, så båtplatserna kunde flyttas ut, vilket gjorde att båtpropellern slapp gräva upp lera när man skulle lägga till.

Hur tänkte länsstyrelsen att bryggorna skulle kunna vara rivna till 15 augusti? Detta hade inneburit att rivning borde startat innan 15 juni då ägarna fick rivningsbeskedet, enligt SN. Man flyttar inte uppåt 150 båtar och river flera bryggor över en natt. 

Dessutom måste alla dessa båtägare hitta en ny båtplats i coronatider, då båtägande blivit populärt och följaktligen svårt att hitta ny båtplats. Eller hade länsstyrelsen tänkt att båtarna skulle flyta omkring fria i viken, möjligen på svaj? Istället för att användas i semestertider, och för utomhusvistelse som rekommenderas på grund av Corona.

Mycket dåligt hänsynstagande till båtägarna av länsstyrelsen. Lappetorps båtbryggor är mycket välskötta och i mitt tycke en säker båtplats på grund av den nära bebyggelsen.