De är medtrafikanter – inte mottrafikanter

Lars Nordquist hoppas att Östra Storgatan snart stängs av för bilar, men även för cyklister, för att slippa incidenter med oskyddade trafikanter.

Lars Nordquist hoppas att Östra Storgatan snart stängs av för bilar, men även för cyklister, för att slippa incidenter med oskyddade trafikanter.

Foto: Jens Alvin

Insändare2020-07-30 05:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är förståeligt att det är kontroverser i trafiken, när jag läser insändare i SN. Det råder så stor okunskap hos många att jag häpnar ibland. 

Att läsa reglerna i tex Trafikförordningen är inte helt lätt och att sedan tolka dom är troligen ännu svårare. Detta är naturligtvis ett problem, det vore bättre att reglerna skevs klara och tydliga så att alla kunde förstå, utan att göra egna tolkningar. Men så är det nu inte. 

Till Lars Blomkvist kan jag bara säga att jag arbetar för att minska döda och svårt skadade i trafiken, incidenter som händer på Ö Storgatan är beklagliga och jag hoppas den snart stängs av först för bilar, men även för cyklister, då slipper vi även incidenter mellan oskyddade trafikanter. En riktig gågata där jag som fotgängare kan gå och titta i affärer utan att få ett fordon i ryggen, oavsett sort.
Till Svenne kan jag bara uttrycka min häpnad, att så länge ha kört förbi skyltar, som anger att det är förbjudet för biltrafik, utan att ha sett dom! 
Ett konstruktivt arbete för att minska olyckor och incidenter i trafiken vore om alla följde de regler som finns och dessutom visade sina medtrafikanter empati. De är faktiskt medtrafikanter inte mottrafikanter.